Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο χθεσινός MVP; Ο Εμβιλά!

Ο χθεσινός MVP; Ο Εμβιλά!
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 - 13:04

Άλλο επίπεδο. Άλλη κλάση. Ο Γιαν Εμβιλά ήταν στο Ηράκλειο πραγματικό ΤΕΙΧΟΣ. Έκανε απόλυτο κουμάντο στη μεσαία γραμμή. Ήταν… παντού. Παντού, όμως. Στον άξονα, προς την άμυνα, προς τα αριστερά, προς τα δεξιά, προς την επίθεση, πέριξ της περιοχής, μέσα στην περιοχή. Παντού. Ο χθεσινός MVP; Ήταν, κατ’ εμέ, ο Γιαν Εμβιλά! Κατά την ταπεινή μου γνώμη, έτσι; Και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω αυτά που έκαναν οι Λόπες και Σισέ.

Ο Γάλλος έκανε ένα πραγματικά εξαιρετικό ματς. Ουσιαστικός σε όλα του. Ανασταλτικά, έκανε τον ΟΦΗ να μοιάζει… κομμένος στη μέση. Έδωσε στον Ανδρέα Μπουχαλάκη τη δυνατότητα να αφοσιωθεί καθαρά στο να «φτιάξει» το παιχνίδι, από την άμυνα. Κάλυπτε τον Έλληνα άσο, δίνοντας παράλληλα βοήθειες στα πλάγια μπακ. Μία στον Λαλά, μία στον Όλεγκ. Έβγαινε μία προς την αριστερή πλευρά, μία προς τη δεξιά. Δημιουργούσε, έτσι, υπεραριθμία, στην επίθεση του Ολυμπιακού. Το έκανε πολλές φορές από τα δεξιά, από όπου έφτιαξε και το πρώτο γκολ. Από το δικό του πόδι προήλθε η σέντρα, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Σισέ και έκανε το 1-0. Δεν είναι όμως μόνο η ασίστ. Γιατί… πιστώνεται και δεύτερη.

Ακόμη και στο δεύτερο γκολ, το οποίο επίσης έφτιαξε, ο Γιαν Εμβιλά, φαίνεται η πολυδιάστατη παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Φαίνεται το ότι ήταν… παντού. Από σέντρα-σουτ δική του, χαμηλή, η μπάλα πάει στον Σισέ και εκείνος με κοντινό πλασέ γράφει το 1-2. Υπέγραψε την ανατροπή ο Εμβιλά και ας έβαλε ο Σισέ τα γκολ.

Ο Γάλλος έδειξε σε όλο το ματς και όχι μόνο στις φάσεις, κατά τις οποίες δημιούργησε γκολ του Ολυμπιακού, για ποιο λόγο μας έκανε να… ξεχάσουμε γρήγορα τον -εκπληκτικό- Γκιλιέρμε. Έναν παίκτη που έκανε τα πάντα στο χορτάρι, για τον Ολυμπιακό. Το ίδιο κάνει και ο Εμβιλά. Μαρκάρει, αναπτύσσει το παιχνίδι, δημιουργεί. Σκοράρει. Πολύ περισσότερο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, από ό,τι έκανε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, στην καριέρα του. Μόνο τυχαίο δεν είναι και αυτό. Ο Εμβιλά έκανε χθες στο Ηράκλειο ματς… σεμιναριακού χαρακτήρα. Δημιουργικά και ανασταλτικά. Ήταν ο απόλυτος κουμανταδόρος στο κέντρο, έλυνε και έδενε. Μοίραζε παιχνίδι, το άλλαζε με 30άρες, κινούσε την ομάδα σαν να έπαιζε… PlayStation. Και με τέτοιο Εμβιλά δεν χάνεις…

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον δις σκόρερ Σισέ, ή τον επίσης εξαιρετικό Λόπες, που έκανε πολλά περισσότερα από το γκολ του, για μένα ο πραγματικός MVP στο Ηράκλειο ήταν ο σπουδαίος Γάλλος. Και -ξαναλέω- με τέτοιο Εμβιλά ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ. Νικάς και προχωράς.

Διαβάστε επίσης

Η σειρά σου! (photo)

Η σειρά σου! (photo)

Έτοιμος για το ματς με τον Πανσερραϊκό στο Καραϊσκάκη (14:45 - ΕΡΤ3 και redking.gr) ο Θρύλος!