Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανταμείβει τη σταθερότητα ο Μαρτίνς

Ανταμείβει τη σταθερότητα ο Μαρτίνς
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 12:46

Το να ανταμείβει ένας προπονητής τους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι διακρίνονται σταθερά στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες, έχει πολλαπλά οφέλη. Και ο Μαρτίνς το έχει κάνει αυτό… παλιά του τέχνη, κόσκινο. Ο Πορτογάλος ανταμείβει τη σταθερότητα των παικτών του, ανταμείβει τη σταθερή δουλειά. Και αυτό φέρνει πολλαπλά κέρδη στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς δίνει τα εύσημα σε εκείνους τους παίκτες, οι οποίοι σταθερά τα δίνουν όλα, τόσο στην προπόνηση, όσο και στους αγώνες. Και σε συνέχεια αυτού, δίνει και στην ομάδα του συνολικά σταθερότητα.

Ο Ολυμπιακός διατηρεί, με αυτό το σύστημα δικαιοσύνης του Πέδρο, τους καλύτερους παίκτες του πάντοτε ενεργούς και στην ενδεκάδα. Έτσι, επωφελείται όλη η ομάδα. Παράλληλα, ο Μαρτίνς περνάει μέσα στα αποδυτήρια στο Ρέντη, αυτή την αίσθηση δικαιοσύνης, την οποία οι παίκτες εισπράττουν. Και αντιλαμβάνονται ότι για να πάνε μπροστά, πρέπει να είναι εκείνοι οι καλύτεροι.

Ο Ολυμπιακός επωφελείται, εντέλει, από όλο αυτό, αφού ο υγιής ανταγωνισμός, τον οποίο ο Μαρτίνς δημιουργεί, με αυτό τον τρόπο, εντός των αποδυτηρίων, στο τέλος της μέρας κάνουν ΟΛΗ την ομάδα καλύτερη. Όταν ο Ανδρούτσος έχει να παλέψει τον φορμαρισμένο και σταθερά καλό Λαλά, ξέρει ότι πρέπει να δείξει παραπάνω πράγματα από τον Γάλλο, για να μπει στην 11άδα. Όταν ο Ρόνι Λόπες έβλεπε το «τρένο» της θέσης βασικού να χάνεται, από τον Ονιεκουρού και τον Μασούρα, ήξερε ότι έπρεπε να βγάλει παραπάνω ποιότητα στο χορτάρι και να δείξει σταθερότητα. Και πάει λέγοντας. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Και σε όλα γίνεται σαφές ότι μεγάλος νικητής της διαδικασίας βγαίνει ΜΟΝΟ ο ΘΡΥΛΟΣ.

Διαβάστε επίσης