Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε κάθε έξοδο ξεπερνούν τα όρια και εκτίθενται...

Σε κάθε έξοδο ξεπερνούν τα όρια και εκτίθενται...
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 21:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει στα παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια. Υπήρχε... άρωμα μπλόκου σε όλα, άσχετα αν οι «ερυθρόλευκοι» τα έσπασαν με την απόδοσή τους, όμως η ουσία είναι ότι η διαιτησία ξεπέρασε τα όρια. Ένα σχόλιο με αφορμή ότι «φάλτσα» ή... γκάφες, εκτός από το Ηράκλειο, είχαμε και σε Λαμία, Τρίπολη, Γιάννινα, Αγρίνιο.

Το είδαμε και στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3 της 12ης αγωνιστικής. Με το ματς στο 1-1, ο δεύτερος βοηθός Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς) μετέτρεψε σε... οφσάιντ το πέναλτι στον Ελ Αραμπί αφού σήκωσε τη σημαία του, ενώ υπήρχε ανατροπή του Μαροκινού από τον Ντε Γκούζμαν. Πάντως, δεν είδαμε ποτέ τη γραμμή του οφσάιντ για να διαπιστώσουμε αν ο Ελ Αραμπί καλύπτεται ή όχι (34'). Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι ο βοηθός δεν βρίσκεται στη ευθεία! Μια απαράδεκτη βιασύνη (για οφσάιντ) από τον έμπειρο βοηθό που... μπλόκαρε και την εξέταση της φάσης από το VAR. Δεν είδαμε ποτέ και αν ο Διαμαντόπουλος θα το έδινε!

Επίσης:

2η αγωνιστική, Λαμία-Ολυμπιακός 1-2: Στο 58', με το ματς στο 0-2 (στο 72' μείωσε η Λαμία) υπάρχει πέναλτι υπέρ του Τικίνιο, καθώς τον ανέτρεψε ο Μαζουλουξής, όμως ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) δεν το καταλόγισε.

4η αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Στο 14', ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) δεν υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Σίτο που σκόραρε και εκτέθηκε από το VAR, καθώς μετά από έλεγχο δεν μέτρησε το γκολ.

6η αγωνιστική, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: Το μεγαλύτερο λάθος του Ευαγγέλου (Αθηνών) έγινε στο 60', όταν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Ρέαμτσιουκ, ενώ επρόκειτο για χέρι στήριξης. Μεγάλη ευθύνη έχει και ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) που εξέτασε τη φάση στο VAR. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ευαγγέλου έπρεπε να δώσει επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Εραμούσπε. Ο λόγος είναι ότι μπήκαν παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ. Με το πέναλτι αυτό έγινε το 1-1, ενώ ο Ελ Αραμπί σκόραρε (1-2) στο 84'.

8η αγωνιστική, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Διεθνής διαιτητής ο Φωτιάς, όμως ήθελε VAR (σ.σ. τον φώναξε ο Ολλανδός Ρούπερτι) για να δώσει πέναλτι-μαρς υπέρ του Ολυμπιακού. Στο 60' ο Μελίσσας χτύπησε τον Βαλμπουενά και χρειάστηκε να διακόψει το ματς για τις πρώτες βοήθειες, να τον φωνάξουν στο VAR για να δώσει την εξόφθαλμη παράβαση. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Φωτιάς αρχικά φάνηκε να το σκέφτηκε, ενώ έδειξε κίτρινη στον Μελίσσα που ήταν σωστή επειδή επρόκειτο για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα.

Διαβάστε επίσης