Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διπλό στην Αντβέρπ: Πολλαπλά κίνητρα, ΕΝΑ πάνω από όλα!

Διπλό στην Αντβέρπ: Πολλαπλά κίνητρα, ΕΝΑ πάνω από όλα!
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 - 13:10

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει απόψε να κάνει μάγκα τον εαυτό του, αλλά και όλη την Ελλάδα! Πρωτίστως, όμως, πάει για να πάρει την πρόκριση ως πρώτος, ει δυνατόν! Τα κίνητρα για τον Θρύλο, να διεκδικήσει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ απόψε τη νίκη, μέχρι τέλους είναι πολλά. Αλλά ένα ξεχωρίζει. Τα… γύρω-γύρω έχουν ως εξής:

1) Πρεστίζ. Άλλο να τελειώνεις με 4 νίκες τον όμιλο και 12 βαθμούς. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είσαι, πρέπει να κρατάς ψηλά τη σημαία.

2) Ανταμοιβή για τους ΓΑΥΡΟΥΣ που πάνε στο Βέλγιο να δουν από κοντά την ομαδάρα του Μαρτίνς και να στηρίξουν. Το αξίζουν.

3) Οικονομικό. Προφανώς και αυτό παίζει τον ρόλο του, αφού η νίκη στο Europa League μετράει καλά οικονομικά και ο Θρύλος τονώνει έτσι και το πορτοφόλι του.

4) Βαθμολογικό, σε επίπεδο Θρύλου. Περισσότεροι βαθμοί, καλύτερο πλασάρισμα στο ranking, καλύτερες κληρώσεις στο μέλλον. Απλό.

5) Βαθμολογικό σε επίπεδο Ελλάδα. Η χώρα παλεύει για τη 15η θέση και ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να τη βοηθήσει να πάει και πιο ψηλά. ΜΟΝΟ ο Θρύλος…

Ωραία όλα αυτά και άγια και τα σεβόμαστε. Δυνατά κίνητρα και ΟΛΑ παίζουν τον ρόλο τους. Αλλά το άμεσο κέρδος, το άμεσο κίνητρο -πρέπει να- είναι ένα: Η πρωτιά στον όμιλο! Να πάει ο Θρύλος απευθείας στους «16». ΟΚ δεν είναι στο χέρι του, αλλά. Αν εκείνος κάνει αυτό που πρέπει, ελπίζει. Αν δεν κάνει αυτό που πρέπει, πάει… μπαράζ «32». Οπότε, το πράγμα είναι απλό: Νο1 κίνητρο πρέπει να είναι η πρωτιά στον Δ’ όμιλο. Να κυνηγήσει ο Θρύλος τη δική του νίκη και μετά… βλέπει! Αλλά να έχει κάνει πρώτα εκείνος, αυτό που πρέπει!

Διαβάστε επίσης