Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριπλό... χάος διαλύει την ΕΠΟ

Τριπλό... χάος διαλύει την ΕΠΟ
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 - 22:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι σαν η ΕΠΟ να φορά ωτοασπίδες, σα να μη λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών, σα να μην καταλαβαίνει ότι είναι απαξιωμένη στα μάτια των υγιών φιλάθλων. Αποτελεί κοινό μυστικό πως ζει και αναπνέει μόνο για το σύστημα της «εξυγίανσης», θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ πανηγύριζε επειδή πήρε τις εκλογές, άρα δεν... υπάρχει για το σύνολο του ποδοσφαίρου, δεν εγγυάται την ισονομία.

Προς το παρόν η ΕΠΟ είναι χαμένη μέσα στο τριπλό... χάος, βυθισμένη στον πάτο, πάει όλο και πιο κάτω. Έχουμε και λέμε:

1) Μια ΕΠΟ διαλυμένη λόγω του «εμφυλίου», μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου και παράλληλα στο κάδρο βρίσκεται και ο «εμφύλιος» του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου με τον εκτελεστικό γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση, με τους συμβούλους του μπλοκ του νότου που βρίσκονται στο πλευρό του δεύτερου. Καθόλου τυχαίο ότι βλέπουμε μια ΕΠΟ που δεν παράγει έργο στο ποδόσφαιρο και απουσιάζει από όλα τα προβλήματά του. Μια ΕΠΟ που πήρε την απόφαση να καταργήσει τα κριτήρια αδειοδότησης για δέκα ομάδες της Super League 2, μια ΕΠΟ που δεν τολμούσε να συναντηθεί με τον Φαν'τ Σχιπ για να του πουν ότι τον διώχνουν, με συνέπεια να τους προλάβει ο Ολλανδός και να φύγει μόνος του, μια ΕΠΟ που τότε κατάλαβε ότι δεν είχε το ίδιο όραμα με τον τέως ομοσπονδιακό! Να μην ξεχνάμε ότι αρχικά τον ήθελαν, όμως η ισοπαλία με το Κόσοβο τους ανάγκασε να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Αυτά δείχνουν και το επίπεδο διοίκησης της ομοσπονδίας, αν και η διοίκηση δείχνει να έχει λιγότερη επιρροή από τον εκτελεστικό γραμματέα, Ιάκωβο Φιλιππούση. Δεν ενέκρινε ούτε το οργανόγραμμα όπως προβλέπεται από το καταστατικό και όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου.

2) Η Ολιστική Μελέτη προβλέπει δομικές αλλαγές και τις επέβαλαν οι FIFA, UEFA. Αρα, η ΕΠΟ είναι ακατάλληλη με βάση και τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές. Δηλαδή, αποφάσισαν ότι αυτή η ΕΠΟ είναι τελειωμένη και πρέπει να γίνει μια κανονική ομοσπονδία, με διευθύνοντα σύμβουλο, να μην αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και να στελεχωθεί Επιτροπή Ελέγχουν και Συμμόρφωσης.

3) Η οικονομική θηλιά σφίγγει όλο και περισσότερο και κάτω από αυτή την πίεση σύρθηκε στην ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης. Όμως, όπως είπε και ο Χούμπελ, λίγα κάνει, μικρή χρηματοδότηση θα έχει. Έχει απαξιωθεί το Κύπελλο, η Εθνική είναι στα... χαμηλά και δεν προκρίνεται σε διεθνείς διοργανώσεις, άρα βασική πηγή εσόδων είναι μόνο από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (πρόστιμα, ποσοστά κτλ).

TAGS

Διαβάστε επίσης