Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρτε κυάλια! Στο +8 ο Θρύλος και «αγκαλιά» με το 47ο!

Πάρτε κυάλια! Στο +8 ο Θρύλος και «αγκαλιά» με το 47ο!
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 - 21:26

Αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται! Ούτε αυτό, για την ακρίβεια! Και το 47ο πλησιάζει στο Λιμάνι και ήρθε ακόμη πιο κοντά μετά το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη, στο Καραϊσκάκη και έτσι ο Θρύλος πήγε τη διαφορά στο +8 από την ΑΕΚ! «Χρυσός» σκόρερ ο Σισέ στο 54’ με κεφαλιά, ενώ στο 53’ ο Αγκιμπού Καμαρά είχε σουτ στο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά, Λόπες και Ελ Αραμπί επιθετική 4άδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Σχεδόν καθόλου, για την ακρίβεια. Δεν είχε δημιουργία και είχε ελάχιστες φάσεις. Τρεις για την ακρίβεια, εκ των οποίων ένα οριακά ακυρωθέν γκολ και δύο σουτ. Στο 13’, συγκεκριμένα, ο Λόπες βρήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας τον Μασούρα, εκείνος κοντρόλαρε και σούταρε, σκόραρε το 1-0, αλλά εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR. Μία πολύ οριακή φάση. Στο 29’, ο Λόπες απείλησε με απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω, βρήκε πλαϊνό δίχτυ για την ακρίβεια, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό και άστοχο σουτ του Σισέ.

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Στο 54’, για την ακρίβεια, ο Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τον Θρύλο! Λίγο νωρίτερα, στο 53’, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει πολύ κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Ντένις! Στο 48’, μάλιστα, είχε απειλήσει και με τον Ρόνι Λόπες, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Άρη. Στο 68’ ο Σισέ, αυτήν τη φορά από σέντρα του Μασούρα, απείλησε εκ νέου με κεφαλιά, αλλά ο Ντένις μπλόκαρε. Αυτό το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Ο Άρης ανέβασε κάπως την απόδοσή του στο τελευταίο 20λεπτο, πίεσε όσο μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός διατήρησε αυτό το 1-0 ως το τέλος, ενώ είχε κι άλλη καλή στιγμή, στο 74’ με το σουτ του Μασούρα, μετά την πάσα του Λόπες στο φάουλ, αλλά ο Ντένις μπλόκαρε τη μπάλα. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός υπέταξε και τον Άρη (1-0) για την 11η φετινή του νίκη και συνεχίζει ακάθεκτος στο δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (91’ Ροντρίγκες), Μασούρας (82’ Ονιεκουρού), Ρόνι Λόπες (83’ Μαντί Καμαρά), Ελ Αραμπί (84’ Τικίνιο).

Άρης: Ντένις, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς Τζέγκο, Εντιαγέ (59’ Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (74’ Λόπεθ), Μαντσίνι (74’ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (58’ Μάνος).

Διαβάστε επίσης