Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ δεν δικαιούται να ομιλεί για FIFA, UEFA

Η ΕΠΟ δεν δικαιούται να ομιλεί για FIFA, UEFA
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 - 23:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Άλλαξαν οι εποχές, άσχετα αν η ΕΠΟ κάνει προπαγάνδα για να δείξει ότι συνομιλεί με τις FIFA, UEFA ή αν προτιμάτε ότι την υποστηρίζουν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Για την ακρίβεια η ΕΠΟ δεν δικαιούται να ομιλεί, να τις επικαλείται, επειδή η καραμέλα έλιωσε. Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν... εγκαταλείψει την ομοσπονδία μέχρι να αλλάξει τη δομή της, υλοποιώντας την Ολιστική Μελέτη.

Δεν είναι μόνο ότι την απείλησαν και της έκαναν οικονομικό εμπάργκο, αν δεν περνούσε την Ολιστική Μελέτη στο καταστατικό της. Επειδή καθυστερεί την Ολιστική, η ΕΠΟ είναι σχεδόν «αποκλεισμένη» και σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές της με την FIFA και την UEFA είναι μόνο για θέματα της καθημερινότητας, δηλαδή για το... τυπικό, αν προτιμάτε για υπηρεσιακούς λόγους, και πέραν αυτών, τα υπόλοιπα έχουν μπει στον πάγο. Οι διεθνείς σχέσεις της ομοσπονδίας είναι ανύπαρκτες επειδή δεν τους υπολογίζουν, δεν θεωρούν την ΕΠΟ μια σύγχρονη ομοσπονδία αλλά μια ομοσπονδία ξεπερασμένη που πρέπει να γυρίσει σελίδα μέσω της υλοποίησης της ολιστικής μελέτης.

Αρκετοί εκτιμούν ότι οι... γέφυρες θα ανοίξουν ξανά, όταν προσληφθεί διευθύνων σύμβουλος στην ΕΠΟ, μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εγκριθεί το νέο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο, το οποίο η ΕΠΟ ψήφισε στις 27 Αυγούστου αλλά διέδωσε αν το υπέβαλε προς έγκριση πριν από μερικές μέρες. Ναι, η καραμέλα ήταν ότι έπρεπε να το δουν η FIFA και η UEFA, λες και θα άλλαζε κάτι εφόσον επρόκειτο για εγκεκριμένο καταστατικό. Απλά, ήταν η... καραμέλα για να το καθυστερήσουν! Πάντως, και πάλι δεν ανακοίνωσαν ότι έστειλαν το καταστατικό στο Ειρηνοδικείο, επειδή για το τυπικό έπρεπε να το περάσουν από την Εκτελεστική Επιτροπή. Ύστερα μας λένε ότι η Ομοσπονδία είναι μια κανονική ομοσπονδία και λειτουργεί όπως πρέπει.

TAGS

Διαβάστε επίσης