Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο 0-0 ο Ολυμπιακός Β', τα δοκάρια του στέρησαν τη νίκη!

Στο 0-0 ο Ολυμπιακός Β', τα δοκάρια του στέρησαν τη νίκη!
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 - 16:35

Δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήρθε ισόπαλος με τον Απόλλωνα Πόντου με σκορ 0-0. Ο Ολυμπιακός παρότι ήταν ανώτερος, δεν κατάφερε να σκοράρει, όντας άτυχος, καθώς είχε τρία δοκάρια. Συνεχίζει αήττητος την πορεία του στο πρωτάθλημα, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε για ένα ακόμη παιχνίδι δυναμικά, έχοντας πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος έπαιζε στο μισό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός Β’, διατηρούσε την κατοχή και έγινε απειλητικός για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό, με τον Κίτσο να πατάει περιοχή και να περνάει δύο αντιπάλους, ενώ στη συνέχεια το γύρισμα του απομακρύνθηκε από την αντίπαλη άμυνα.

3 λεπτά αργότερα, ο Ντόι επιχείρησε ένα πολύ μακρινό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, χωρίς να ανησυχεί ο Πίτκας. Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση του και έγινε απειλητικός και πάλι με Κίτσο και Λιάτσο, οι οποίοι με ατομικές ενέργειες πλησίασαν την περιοχή του Απόλλωνα, όμως οι προσπάθειες τους κόπηκαν λίγο πριν την εκτέλεση.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι την υπεροχή και να προσπαθεί διαρκώς να απειλήσει, κυρίως με τα εξτρέμ του. Σταδιακά, ο Σουρλής έπαιρνε όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες και δημιουργούσε χώρους στη μεσαία γραμμή, με το ματς να έχει φτάσει όμως στο 38 χωρίς να υπάρχει κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Στο 39ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Αποστολόπουλο να γεμίζει από αριστερά, τη μπάλα να περνάει από όλους και να στρώνεται στον Σουρλή, ο οποίος περίπου από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Πίτκα να αποκρούει το σουτ του Σουρλή.

Στο 43ο λεπτό, ο Λιάτσος κέρδισε ένα φάουλ σε πλεονεκτική θέση, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο ίδιος. Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου εκτέλεσε άψογα το φάουλ, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το τείχος και να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Πίτκα, χάνοντας έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το ημίχρονο να λήγει 0-0.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κίτσο να κερδίζει ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση, στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 49’ ο Ξενιτίδης, ο οποίος το εκτέλεσε πολύ καλά, όμως ο Πίτκας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 51ο λεπτό, ο Σουρλής έβγαλε τον Ολυμπιακό πολύ όμορφα μπροστά, έδωσε τη μπάλα στον Ξενιτίδη και αυτός άνοιξε δεξιά στον Νίκολιτς. Αυτός, συνεργάστηκε με τον Λιάτσο, ο οποίος έκανε μια σέντρα-σουτ, με τον Πίτκα να την ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα, τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 55ο λεπτό ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα Πόντου, με τον Νόμο να βρίσκει τον Δαλιανόπουλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ξενιτίδης έσκαψε καταπληκτικά και βρήκε τον Βοΐλη, ο οποίος κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, με τον Πίτκα όμως να προλαβαίνει και να διώχνει με γροθιές.

Στο 76ο λεπτό ο Ολυμπιακός άγγιξε για ακόμη μια φορά το 0-1. Ο Κίτσος, «άδειασε» τον αντίπαλο του. μπήκε στην περιοχή, έκανε μια σέντρα με τη μπάλα να κοντράρει στην άμυνα του Απόλλωνα και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα. Αυτό ήταν το τρίτο δοκάρι του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σουντουρά επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει χώρους για να ανοίξει το σκορ, δημιούργησε προϋποθέσεις, όμως έλειπε η τελική προσπάθεια, και έτσι το σκορ έμεινε 0-0, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει αήττητος, αλλά να χάνει την ευκαιρία να πάρει τους 3 βαθμούς, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τρία δοκάρια.

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Πόντου: Πίτκας, Φράγκος, Αμαραντίδης, Πατί, Παπαϊωάννου (62’ Ζαχαράκης), Καλογέρης, Καλαϊτζίδης, Σουντουρά, Δαλιανόπουλος, Νόμο, Μπαργκάν (90+3’ Δεινόπαπας)

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β': Τζολάκης, Νίκολιτς, Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης, Αποστολόπουλος, Ξενιτίδης (86’ Τσέλιος), Ντόι, Σουρλής, Κίτσος (77’ Σπυριδάκης), Λιάτσος (69’ Κωστή), Βοΐλης.

Διαβάστε επίσης