Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κίτρινη κάρτα του Κλάτενμπεργκ στον Σιδηρόπουλο

Η κίτρινη κάρτα του Κλάτενμπεργκ στον Σιδηρόπουλο
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 - 00:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αμείλικτος είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος με τις επιλογές του για τον πίνακα των διεθνών διαιτητών έστειλε μήνυμα ότι δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου).

Ο Κλάτενμπεργκ καρατόμησε τον ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου από τη λίστα των διεθνών του VAR. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά του... έκοψε τον δρόμο να πάρει έναν διεθνή ορισμό σε κάποιο σπουδαίο ματς, μέσω του ελέγχου των φάσεων, με δεδομένο ότι ως διαιτητής της ελίτ κατηγορίας της UEFA ορίζεται όλο και πιο σπάνια σε δύσκολα ματς του Champions League, όμως, επειδή τα έχει κάνει μαντάρα και σε αυτά που τον έβαλαν, πλέον ορίζεται περισσότερο σε αγώνες του Europa League. Με άλλα λόγια ο Σιδηρόπουλος υποβιβάστηκε χωρίς να... υποβιβαστεί.

Η απόφαση του Κλάτενμπεργκ να καρατομήσει τον Σιδηρόπουλο από διεθνή ρέφερι του VAR δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, αν λάβουμε υπόψη πως ούτε η UEFA τον όριζε σε αυτό το πόστο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαπέτρου (Αθηνών) που επίσης δεν... υπάρχει ως διεθνής ρέφερι του VAR. Τις θέσεις των Σιδηρόπουλου, Παπαπέτρου πήραν οι Ευαγγέλου (Αθηνών), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Κατά τα άλλα, ο Σιδηρόπουλος μπορεί να παρέμεινε στην ελίτ κατηγορία της UEFA, μετά τις αξιολογήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες, όμως απέκτησε συναγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφαία κατηγορία ανέβηκαν οκτώ νέοι ρέφερι, κάτι που σημαίνει ότι ο 42χρονος διαιτητής θα ορίζεται όλο και λιγότερο στο Champions League ή σε δύσκολους αγώνες του Europa.

Από κει και πέρα η UEFA κατάργησε την τρίτη κατηγορία. Ετσι η Ελλάδα έχει τους υπόλοιπους έξι διαιτητές στην δεύτερη κατηγορία της, κάτι που δείχνει το χαμηλό επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας. Πλέον, οι Παπαπέτρου (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) δεν έχουν το... προνόμιο της δεύτερης κατηγορίας, καθώς απέκτησαν παρέα όχι μόνο τους Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), Φωτιά (Πέλλας) που ήταν στην τρίτη κατηγορία αλλά και τους Κουμπαράκη (Κυκλάδων), Μανούχο (Αργολίδας) που είναι οι δυο νέοι διεθνείς, τους οποίους επέλεξε ο Κλάτενμπεργκ. Εκτός από τον Σκουλά (Θεσσαλίας), εκτός λίστας διεθνών βγήκε και ο Τζήλος (Λάρισας).

Διαβάστε επίσης