Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλύτερα οι καμπάνες να χτυπάνε πριν από τη σέντρα

Καλύτερα οι καμπάνες να χτυπάνε πριν από τη σέντρα
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 - 10:03

Άκουγα τον Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του στη Nova εν όψει του σημερινού ματς με τη Λαμία στο Γ. Καραϊσκάκης και σκεφτόμουν μήπως είναι λίγο υπερβολικός με την τόση αποθέωση στον αντίπαλο και τα καμπανάκια που έκρουσε δυνατά για να βεβαιωθεί ότι τα άκουσαν οι παίκτες του. Όταν έριξα μια ματιά στα πεπραγμένα της ομάδας της Φθιώτιδας μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα κατάλαβα πως έκανε πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού που θέλησε να χτυπήσει τον συναγερμό. Γιατί;

Επειδή η Λαμία κέρδισε στη Νίκαια τον Ιωνικό με 2-1, στην Τρίπολη τον Αστέρα με 1-0 και απέσπασε ισοπαλίες δίχως γκολ (0-0) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Έχει ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά στο Βόλο (2-1), την Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (2-1) και το ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (1-0). Δηλαδή μιλάμε για τον ορισμό της ομάδας εκτός έδρας. Εντός έχει τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε εφτά ματς, δηλαδή δεν έχει νικήσει ως τώρα. Αντιθέτως εκτός έδρας μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Πολύ καλά έκανε ο Μαρτίνς λοιπόν και χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου.

Μόνο με σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό ένα ματς που μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολο και επικίνδυνο για βαθμολογική απώλεια να μετατραπεί σε απογευματινό περίπατο στο Φάληρο.

Όλα είναι στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού. Τα πόδια είπα; Γράψτε λάθος. Όλα αρχίζουν από το κεφάλι τους, τον τρόπο σκέψης. Αν μπουν με τη σωστή νοοτροπία, μπορεί να το τελειώσουν γρήγορα το ματς. Αν το θεωρήσουν εκ προτέρων εύκολα θα μπλέξουν. Όσο καλή είναι εκτός έδρας η Λαμία τόσο ζορίζεται σε κάποια ματς ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 0-0 με Ατρόμητο και ΠΑΟ και απέφυγε γκέλα στις καθυστερήσεις με τον Βόλο.

ΥΓ: Διαβάζω απόψεις και αναλύσεις για το πόσο πετυχαίνουν ή όχι στον Ολυμπιακό οι επιστροφές τύπου Μανωλά. Εγώ θα πω ότι κάθε, μα κάθε, περίπτωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει γενικός κανόνας. Πείτε ό,τι θέλετε αλλά είμαι βέβαιος ότι αν π.χ. η επιστροφή Μιραλάς ΔΕΝ είχε γίνει σ' εκείνη την κάκιστη ομάδα που άρχισε με κόουτς τον Χάσι και ακολούθησαν Λεμονής και Όσκαρ Γκαρθία η ιστορία θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά. Δική μου γνώμη είναι, δεν απαιτώ να συμφωνήσετε. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Κέβιν. Άλλες επιστροφές που κρίνονται επιτυχημένες αν γίνονταν σ' εκείνη την ομάδα πιθανώς να θεωρούνταν τώρα αποτυχημένες. Παίζει τεράστιο ρόλο και το περιβάλλον στο οποίο «προσγειώνεσαι» και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

ΥΓ2: Για τις μεταγραφές, είπαμε. Διαβάζουμε και ακούμε τα πάντα πιστεύουμε μόνο όσα ανακοινώνονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και δίνουμε προσοχή στα ρήματα που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ. Είναι άλλο το «προτάθηκε», άλλο το «εξετάζεται» και άλλο το «αποκτάται». Προτείνονται δεκάδες, με ποιούς θα ασχοληθεί σοβαρά ο Ολυμπιακός είναι διαφορετική κουβέντα.

Διαβάστε επίσης

Ξανά +11 από μεσημεράκι! (photo)

Ξανά +11 από μεσημεράκι! (photo)

Ο Θρύλος κάνει τη δουλειά του με τη Λαμία (15:00 / gavros.gr) και περιμένει να δει αν και μετά τη 15η αγωνιστική θα αυξήσει οριστικά τη διαφορά!