Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαντί, να η ευκαιρία σου!

Μαντί, να η ευκαιρία σου!
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 15:04

Από τη μία δεν είναι ευχάριστο, για έναν διεθνή παίκτη, να μαθαίνει ότι δεν είναι στις κλήσεις του προπονητή του, για μία μεγάλη διοργάνωση. Από την άλλη, αυτή η «κακοτοπιά», αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι, μπορεί να δώσει στον -εκάστοτε- ποδοσφαιριστή, την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο, παραμένοντας στην ομάδα του. Εν προκειμένω, πάμε το θέμα στον δικό μας, Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Καμπά Ντιαβαρά, για το Κόπα Άφρικα, σε αντίθεση με τους Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ, οι οποίοι θα δώσουν το παρών στο Καμερούν.

Μαντί, αυτή είναι η ευκαιρία σου! Η παραμονή του Αφρικανού άσου στο Ρέντη, αντί να ταξιδέψει στο Καμερούν, για το Κόπα Άφρικα, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, για να αλλάξει άρδην η εικόνα του στο χορτάρι! Είναι μία πρώτης τάξεως συγκυρία, για τον νεαρό μέσο να το… «στρίψει» και να ξεδιπλώσει ΞΑΝΑ στο χορτάρι, όλες τις αρετές του, οι οποίες τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των ΓΑΥΡΩΝ! Και τον έχουν αναδείξει σε ΚΟΡΥΦΑΙΟ περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού…

Ο Μαντί, με την -ομολογουμένως εξαιρετική- παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά, έχει περιοριστεί σε έναν ρόλο περισσότερο… κεντρικού χαφ, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει χάσει αρκετά τα πατήματά του. Ο Μαρτίνς του είχε βρει, μέχρι πέρσι, έναν ρόλο πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Χωρίς να τον περιορίζει, ο Καμαρά όργωνε το γήπεδο και βρισκόταν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Έβρισκε και γκολ, έβρισκε και ασίστ, γενικά είχε μονιμοποιηθεί σε έναν ρόλο «συνδετικού κρίκου», μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης, στο 4-3-3. Αυτό το καθαρό 4-3-3 φέτος άλλαξε και με τον Αγκιμπού στον άξονα έχει γίνει περισσότερο 4-2-3-1. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο Καμαρά να παίζει πιο πίσω (στο «2») και να μην έχει καταφέρει να βγάλει στο χορτάρι τις αρετές του, στο 100%.

Τώρα, όμως είναι η ευκαιρία του! Τώρα είναι ξανά η στιγμή του. Με την επικείμενη αναχώρηση του Αγκιμπού Καμαρά, ο Μαντί θα μπορέσει ενδεχομένως να μετακινηθεί ξανά πιο μπροστά στην 11άδα και να κερδίσει ξανά τη θέση βασικού, σε αυτή. Ο Μαρτίνς θα το δουλέψει το πράγμα, είναι δεδομένο ότι εκτιμά απεριόριστα τον Μαντί Καμαρά και ξέρει τι μπορεί να δώσει στην ομάδα του. Στο χέρι του Μαντί είναι να βγάλει ξανά στο γήπεδο τον… Μαντί που ξέρουμε και γουστάρουμε!

Διαβάστε επίσης