Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «μίστερ πέναλτι» του ΠΑΟΚ, ορίστηκε στον Ολυμπιακό

Ο «μίστερ πέναλτι» του ΠΑΟΚ, ορίστηκε στον Ολυμπιακό
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 - 10:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τέσσερα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ έδωσε ο Μένιος Κουτσιαύτης (Άρτας), τα δυο την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι του με τον Αστέρα Τρίπολης (3-2), ενώ αύριο (22/12) ορίστηκε να σφυρίξει το ματς Ολυμπιακός-Λεβαδειακός, τη ρεβάνς για τους «16» του Κυπέλλου, με VAR τον Γκάμαρη (Αθηνών). Στο πρώτο ματς νίκησαν οι Βοιωτοί (3-2).

Ουσιαστικά, οι ορισμοί ήταν γνωστοί από χθες που ο Κλάτενμπεργκ αναγκάστηκε να τους ανακαλέσει επειδή είχε βάλει τους ίδιους διαιτητές με κάποια ματς των πρώτων αγώνων. Όμως, ο Κουτσιαύτης... παρέμεινε σταθερός στο Ολυμπιακός-Λεβαδειακός.

Είναι η τρίτη φορά φέτος που ορίζεται σε παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», οι δυο προηγούμενες ήταν για το πρωτάθλημα: 1) Είχε σφυρίξει και το ματς της 3ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, όπου στο 39' αρχικά καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μπρούνο Αλβες, όμως μετά πήγε στο VAR και το πήρε πίσω, επειδή θεώρησε ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ-ανακάλυψη από τον Μπα! Θυμίζουμε ότι το ματς ήταν στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων», 2) Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βόλος 2-1, για την 11η αγωνιστική, καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Βόλου στο 9' και δεν γινόταν να μη δώσει αυτό υπέρ του Ρέαμτσιουκ στο 80', απόδειξη ότι συμφώνησαν όλοι οι τηλεκριτικοί (Σπάθας, Βαρούχας, Κάκος), όπως επίσης και ο Κλάτενμπεργκ, πως υπήρξε ανατροπή του Μολδαβού από τον Ρομέρο.

Ο Κουτσιαύτης ήταν τέταρτος στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3, όπως ήταν τέταρτος και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έκανε ούτε παρατήρηση στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν διαψεύστηκε ότι στη φάση της ανατροπής του Βαλμπουενά, πέναλτι που δεν δόθηκε, ακούγεται να λέει στον Γκορτσίλα να δείξει κίτρινη κάρτα στον Γάλλο και ενώ η φάση δεν είχε εξεταστεί από το VAR! Ο Κλάτενμπεργκ δεν πήρε θέση.

Εκτός από τα δυο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 3-2 με τον Αστέρα, ο Κουτσιαύτης έδωσε δυο πέναλτι υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης και στο ματς με τον Απόλλωνα 4-1, ενώ δεν έδωσε ένα υπέρ. Η διαιτησία του αποτέλεσε αφορμή να βάλει ο Κλάτενμπεργκ ξένο διαιτητή στο επόμενο ματς του Απόλλωνα που ήταν με την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Απόλλων 4-1 έγινε την 8η αγωνιστική και στο VAR ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών), ο οποίος ορίστηκε να σφυρίξει τη ρεβάνς ΠΑΟΚ-ΑΕΛ! Στο 3' δόθηκε το πρώτο πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Τουτουαρίμα είχε το πόδι του πατημένο στο έδαφος και ο Τέιλορ δημιούργησε την επαφή. Στο 91' έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, όταν ο Αουγκούστο τη στιγμή της μεταβίβασης από τον αντίπαλο επιθετικό ανοίγει και τα δύο του χέρια μακριά από το σώμα του, παίζοντας τη μπάλα με το χέρι του. Στο 93' σφύριξε το δεύτερο πέναλτι φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ακπομ είχε αρχίσει να πέφτει, πριν τον ακουμπήσει ο Μπαξεβανίδης.

Ο VAR Γκάμαρης

Στο VAR του αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-Λεβαδειακός θα είναι ο Γκάμαρης (Αθηνών). Μπορεί ο 44χρονος Κουτσιαύτης να είναι έμπειρος, όμως ο Αθηναίος μπαίνει για τρίτη φορά στο VAR, ενώ σε ένα ματς ήταν AVAR. Ο λόγος είναι ότι πήρε φέτος την πιστοποίηση. Στο ματς της Λιβαδειάς ήταν τέταρτος.

Διαβάστε επίσης