Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στο χέρι του να δείξει ότι ήρθε για να μείνει!

Στο χέρι του να δείξει ότι ήρθε για να μείνει!
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 - 10:41

Επιστρέφει στον Θρύλο ο Μάξι Λοβέρα, αυτή τη φορά με σαφή στόχο το να μείνει εδώ. Ο ταλαντούχος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος στο προηγούμενο πέρασμά του, από τον Πειραιά, δεν κατάφερε να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει μία μόνιμη θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Μάξι Λοβέρα επιστρέφει και αυτή τη φορά πρέπει να καταφέρει να κερδίσει τη θέση του, στην ομάδα. Ο Αργεντινός έχει πάρει περισσότερες εμπειρίες, παίζοντας ως δανεικός στη Ρασίνγκ από την οποία έρχεται με 34 συμμετοχές και 5 ασίστ, αλλά χωρίς γκολ. Ο Λοβέρα προορίζεται για να παίξει στον άξονα, πέριξ του επιθετικού. Σαν άλλος… Αγκιμπού Καμαρά.

Εκεί είναι η «καλύτερη» θέση του. Εκεί αισθάνεται και ο ίδιος πιο καλά. Και λιγότερο στα άκρα. Όπου βέβαια θα παίξει, εφόσον το ζητήσει ο Μαρτίνς. Αλλά σε πρώτη φάση, ο Πορτογάλος τον πάει για 10άρι, ή και για… «ψευτοεννιάρι», αν προτιμάτε, πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Λοβέρα είναι εξαίρετος χειριστής της μπάλας, έχει εξαιρετική ντρίμπλα και έλεγχο αυτής, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που ψάχνει ο Πέδρο. Ψάχνει κάθετη, ψάχνει διαγώνια, ψάχνει συνεργασίες με τους εξτρέμ και -φυσικά- ψάχνει και γκολ.

Ο Λοβέρα θα πρέπει να γίνει, κατά την παρουσία του εδώ, ακόμη πιο αποτελεσματικός. Ακόμη πιο ουσιαστικός. Ακόμη πιο καλός, από όταν έφυγε για να πάει δανεικός στην Αργεντινή. Θυμίζουμε ότι ο δανεισμός του τελειώνει και γι’ αυτό επιστρέφει στο Ρέντη. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει εξέλιξη με την έκδοση ιταλικού διαβατηρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να πιάνει θέση ξένου, στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Όπως και να ‘χει, ο Λοβέρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει τον Ολυμπιακό και την ομάδα, έχει φορέσει τη φανέλα και ξέρει που βρίσκεται. Είναι στο χέρι του ιδίου, το να εμφανιστεί από εδώ και πέρα, όπως… απαιτούν οι συνθήκες στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, για να κερδίσει μία θέση εδώ. Μόνιμα.

Διαβάστε επίσης