Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Χάθηκε η... μπάλα με τον προπονητή της Εθνικής

ΕΠΟ: Χάθηκε η... μπάλα με τον προπονητή της Εθνικής
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 - 15:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με την ΕΠΟ νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Μόνο άφωνος μπορεί να μείνει κάποιος σε μια σοβαρή χώρα, αν του πουν πως η Εθνική Ελλάδας δεν έχει προπονητή, με την αιτιολογία ότι οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της είναι για το τέλος Μαρτίου, όταν θα δώσει φιλικά ματς.

Αυτό σημαίνει πλήρης υποβάθμιση της Εθνικής, κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μια ομάδα που πρέπει να έχει πρόγραμμα και στόχους. Όμως, φαίνεται πως οι φιλοδοξίες κάποιων εξαντλούνται στο πόσοι παίκτες της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ θα κληθούν στην ομάδα και αν ο επόμενος κόουτς ξέρει τι εστί... εξυγίανση (της κακιάς ώρας).

Θα δούμε κι άλλα μέχρι να αποφασίσουν. Ένα από αυτά είναι και το γεγονός ότι, ουσιαστικά, αυτοπροτάθηκε ο Χιμένεθ. «Αποτελεί τιμή για εμένα να υπάρχει η φήμη αυτή. Ειλικρινά, δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή να συζητείται το όνομά μου για την Εθνική Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει θέση στην καρδιά μου. Αν μου τηλεφωνούσαν, θα τους άκουγα με σεβασμό και προσοχή και ακολούθως θα έδινα μια απάντηση. Ειλικρινά όμως δεν έχω λάβει κάποια επίσημη προσέγγιση», δήλωσε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ. Πάντως, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι όσο κι αν η ΕΠΟ το... κλώθει, αυτός θα είναι ο επόμενος τεχνικός, επειδή τον θέλει η ΑΕΚ. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην ΕΠΟ δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, ας μην ξεχνάμε και το ρουσφέτι της ομοσπονδίας που θα καταθέσει φάκελο για να διεκδικήσει τον τελικό του Conference League 2024, με υποψήφιο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μετά έβγαλαν το σενάριο για τον Ιταλό Ντε Μπιάζι, ο οποίος, όμως, δήλωσε ότι «το μέλλον μου είναι στο Μπακού», καθώς έχει συμβόλαιο με την εθνική Αζερμπαϊτζάν. Μάλλον στην ΕΠΟ κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την πρόσληψη ομοσπονδιακού τεχνικού, αφού... πάνε σε αυτούς που έχουν συμβόλαια, με αποκορύφωμα και την περίπτωση Σάντος. Μας θυμίζουν την ρήση «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Πως γίνεται από εκεί που ήθελαν τον Σάντος, μετά να θέλουν τον Ιταλό Ντε Μπιάζι; Δυο διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές και φιλοσοφίες.

Από την ΕΠΟ λένε ότι για το νέο προπονητή θα αποφασίσουν προς το τέλος Φεβρουαρίου. Μετά τις 15 Ιανουαρίου, θα κάνουν, λέει σύσκεψη, ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης με τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου, προκειμένου να εισηγηθεί πέντε προπονητές. Επίσης, εισηγήσεις θα κάνει και ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας. Λόγω της καθυστέρησης, ήδη, φαίνεται ότι ο πήχης έχει μπει πολύ χαμηλά...

Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να χαράξουν κοινή γραμμή;

Διαβάστε επίσης