Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γενάρης τον ευκαιριών

Ο Γενάρης τον ευκαιριών
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 10:18

Χένρι Ονιεκουρού, Μαντί Καμαρά, Μάξι Λοβέρα, Ουσεϊνού Μπα. Όλοι θα έχουν παραπάνω ευκαιρίες και όλοι πρέπει να τις αρπάξουν. Απλό. Όσο και αν ακούγεται δύσκολο, είναι σαφές και πρέπει να γίνει… απλό. Να το κάνουν οι ίδιοι οι παίκτες, με τη δουλειά τους. Ο Θρύλος ξέρει ότι μπορεί να πάρει καλύτερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές αυτούς και ο Πέδρο Μαρτίνς θα τους δώσει τη δυνατότητα να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα, για την ομάδα και να δώσουν λύσεις συνολικά στον Θρύλο. Παίζουν άπαντες σε θέσεις, στις οποίες ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί όλες τις λύσεις που μπορεί να πάρει, το αμέσως προσεχές διάστημα. Στα εξτρέμ, στον άξονα, στα σέντερ μπακ.

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο κάθε παίκτης μπορεί να δώσει διαφορετικά στοιχεία, από τη θέση του, στην ομάδα. Από το να μπαίνει και να βγαίνει στην ενδεκάδα, σε δίδυμο στόπερ, μέχρι να πλαισιώσει άλλους δύο, σε τριάδα, αν χρειαστεί, ο Μπα αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες προσεχώς, ελλείψει και του Παπέ Σισέ, ο οποίος εσχάτως έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος.

Ο Ονιεκουρού δεν έχει καταφέρει να βγάλει στο μέγιστο την τεράστια ποιότητά του. Ελλείψει Γκάρι θα έχει τη δυνατότητα να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει αρκετές λύσεις στα εξτρέμ, όπως οι Μασούρας, Λόπες, Βρουσάι. Ο Ονιεκουρού οφείλει να δείξει ότι μπορεί να ηγηθεί στη θέση του και να δώσει στον Ολυμπιακό αυτά τα οποία δεδομένα μπορεί να δώσει.

Για τον Μαντί Καμαρά τα είπαμε, εν πολλοίς. Η παρουσία του εδώ, αντί να πάει στο Κόπα Άφρικα, του δίνει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να πατήσει ξανά γερά στα πόδια του και να εμφανιστεί στο χορτάρι ως ο Μαντί Καμαρά που ξέραμε/ξέρουμε.

Τέλος, ο Μάξι Λοβέρα επανέρχεται και θα έχει την ευκαιρία από τον άξονα περισσότερο και λιγότερο από τα άκρα, να βγάλει ποιότητα και ουσία. Να σερβίρει και να βάλει γκολ, αλλά και να δώσει λύσεις συνολικά στην επίθεση. Να κερδίσει μία μόνιμη θέση εδώ και να ενισχύσει περισσότερο το ήδη ποιοτικότατο ρόστερ του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης

Πάρτε σειρά για να αποκλειστείτε

Πάρτε σειρά για να αποκλειστείτε

Στις 14:00 σε live streaming η κλήρωση της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, με μεγάλο ενδιαφέρον. Να πάρουν σειρά οι ‘εξυγιαντές’ για το ποιος θα αποκλειστεί.