Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα, επανεξέταση μετά από 15 μέρες

Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα, επανεξέταση μετά από 15 μέρες
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 - 14:56

Δεν αλλάζει στάση η κυβέρνηση, τούτη την ώρα, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα στον αθλητισμό. Σχετικά με τον περιορισμό στην πληρότητα των γηπέδων και τους θεατές, οι οποίοι θα επιτρέπεται να δίνουν το παρών σε αυτά. Υπομονή από τους φιλάθλους, ζητά ο κ. Πλεύρης.

Προχωρά το πλάνο το οποίο είχε εξαγγείλει ο υπουργός Υγείας. Δείτε τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ.

«Η υγειονομική κατάσταση της χώρας μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία, ειδικά στο ποδόσφαιρο και την Super League. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο 15νθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Όμως επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από την Super League για τρόπο λειτουργίας πρωτοκόλλου, όπου θα τηρούνται τα μέτρα και θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, δεσμεύτηκα αυτές τις προτάσεις να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, βούλησή μας είναι να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15νθήμερο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα πως μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τις προτάσεις από τη Λίγκα. Θα γίνουν παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα στο 15νθημερο θα τα επεξεργαστούμε. Για να είμαστε ειλικρινείς. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στο βαθμό που το επιτρέπει η εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή μετά τις 16 Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Διαβάστε επίσης

ΘΥΡΑ 7: «Κλείνει το πέταλο, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία επιλογής 200 εκλεκτών!» (photo)

ΘΥΡΑ 7: «Κλείνει το πέταλο, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία επιλογής 200 εκλεκτών!» (photo)

Με ανακοίνωσή της η ΘΥΡΑ 7 τονίζει ότι για όσο διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στα γήπεδα, το πέταλο στο οποίο βρίσκονται οι οργανωμένοι θα παραμείνει κλειστό. Οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας!