Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ευκαιρίες εδώ, οι ευκαιρίες εκεί

Οι ευκαιρίες εδώ, οι ευκαιρίες εκεί
Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2022 - 09:59

Έχει ενδιαφέρον το όλο θέμα «Κόπα Άφρικα». Όσο καιρό διαρκέσει, τα βλέμματα του Ολυμπιακού θα εναλλάσσονται. Θα πηγαίνουν από τον Πειραιά, στο Καμερούν και πίσω. Εντάξει, στην Ελλάδα, για να είμαστε πιο γενικοί και σωστοί. Το μυαλό του Θρύλου θα είναι εδώ, στους παίκτες που θα βρίσκονται στα χέρια του Μαρτίνς και θα δουλεύουν για το δεύτερο μισό της σεζόν. Αλλά θα είναι και εκεί, στους παίκτες που θα παίζουν με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, για το Κόπα Άφρικα. Και το ενδιαφέρον θα είναι μοιρασμένο, αφού και εδώ, στην Ελλάδα, αλλά και εκεί, στο Καμερούν, το «ερυθρόλευκο» στοιχείο θα είναι πολύ έντονο.

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες εκεί, οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν την παρουσία τους στη διοργάνωση σε… ευκαιρία. Και να την αρπάξουν. Να πάρουν ρυθμό. Να παίξουν. Να κάνουν καλά πράγματα. Και να πάρουν «τα πάνω» τους. Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο για να λέει ότι του… περισσεύουν παίκτες. Και όταν επιστρέψουν με το καλό στον Πειραιά, ο Κούντε, ο Ονιεκουρού, ακόμη και ο Γκάρι Ροντρίγκες, οφείλουν να δώσουν πολλά περισσότερα, από όσα έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνοι, τα πράγματα είναι ρευστά. Βλέπουμε ότι με το θέμα του κορονοϊού δεν είναι να… παίζει κανείς. Αφού η παρουσία παικτών του Ολυμπιακού εκεί στο Καμερούν εγκυμονεί κινδύνους. Είδαμε ότι οι Κούντε και Γκάρι ήδη… την πάτησαν. Και μπορεί να συζητιέται μέχρι και το ενδεχόμενο να χάσουν το τουρνουά, ανάλογα με την καραντίνα και -φυσικά- την κατάσταση της υγείας τους. Ακόμη και έτσι να είναι, όμως, αν χάσουν το τουρνουά και επιστρέψουν στο Ρέντη, αντί για εκεί, τις ευκαιρίες τους θα τις έχουν εδώ. Να πατήσουν ΕΔΩ γκάζι και να δείξουν παραπάνω πράγματα, για να κερδίσουν τον Μαρτίνς και μια πιο μόνιμη θέση στο ροτέισον του Θρύλου.

Άλλοι μπήκαν δυνατά και στη συνέχεια «έπεσαν». Άλλοι ανέβαιναν σταδιακά, αλλά και πάλι δεν είχαν πιάσει υψηλά στάνταρ, βάσει αξίας και ποιότητας… Αλλά υπάρχουν παίκτες στην Αφρική, αυτή τη στιγμή, οι οποίοι έχουν παραπάνω πράγματα να δώσουν στον Ολυμπιακό… Και αυτοί πρέπει να πατήσουν γκάζι. Είτε εκεί, είτε εδώ. Και εκεί, αλλά και εδώ, πρέπει να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους και να «δείξουν».

Διαβάστε επίσης