Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγιναν διεθνείς, πρώτο ματς στον Ολυμπιακό!

Έγιναν διεθνείς, πρώτο ματς στον Ολυμπιακό!
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 - 11:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας) και ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) είναι οι δυο νέοι διεθνείς για το 2022, καθώς ο Κλάτενμπεργκ αντικατέστησε στους Τζήλο (Λάρισας), Σκουλά (Θεσσαλίας), είναι και οι δυο ρέφερι που ορίστηκαν στο παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακός. Ο Μανούχος είναι αυτός που θα σφυρίξει το ματς και ο Κουμπαράκης θα είναι στο VAR.

Ο Μανούχος, την τρέχουσα σεζόν, ορίζεται για τρίτη φορά για να σφυρίξει αγώνα του Ολυμπιακού, την 9η αγωνιστική διαιτήτευσε Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0 και την 11η Ολυμπιακός-Αρης 1-0. Σε αυτά τα δυο ματς δεν είχε δύσκολες φάσεις. Άρα, μπαίνει πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού. Να σημειώσουμε ότι ήταν VAR στο ματς της 4ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, με διαιτητή τον Κουτσιαύτη (Αρτας) και στο 39' και με το ματς στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ του Μπα για να μη δοθεί πέναλτι υπέρ του Μπρούνο Αλβες.

Αξίζει να αναφέρουμε την σεζόν 2019-20 ότι ο 33χρονος είχε μπει δέκα φορές σε ματς του ΠΑΟΚ (ως ρέφερι, VAR και τέταρτος) και την σεζόν 2020-21 σε οκτώ. Ο Ολυμπιακός, στο παρελθόν, είχε ζητήσει την τιμωρία του Μανούχου, ο οποίος ήταν διαιτητής στο παιχνίδι των πλέι οφ της σεζόν 2019-20 με τον ΠΑΟΚ (0-1) και δεν είχε δει τα αθεώρητα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Άρα, κακώς, επέτρεψε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και προβλεπόταν τιμωρία από τον κανονισμό διαιτησίας.

Την τρέχουσα σεζόν «έγραψαν» τα εξής λάθη του υπέρ του ΠΑΟΚ:

1) Σφύριξε το ματς Κυπέλλου ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1, στις 2 Δεκεμβρίου, και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με ανύπαρκτο φάουλ. Αρχικά, στο 95' σφύριξε φάουλ και έδειξε με το χέρι του κατεύθυνση υπέρ της ΑΕΛ, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και έδειξε υπέρ του ΠΑΟΚ. Σα να μην έφτανε αυτό ο ρέφερι τοποθέτησε το τείχος κάνοντας τα βήματα του μεγάλα στα 11 μέτρα περίπου και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την εκτέλεση του Κούρτιτς.

2) Ήταν διαιτητής και στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1 (2η αγωνιστική), όπου έδωσε πέναλτι υπέρ του Μπίσεσβαρ, αφού ο Σιδηρόπουλος τον φώναξε στο VAR (24'), όμως νωρίτερα (15') ο Σίντκλεϊ έπρεπε να αποβληθεί, επειδή πήγε με τις τάπες στο πόδι του Καρμόνα, ο Μανούχος καταλόγισε φάουλ υπέρ του Αστέρα, ωστόσο δεν έβγαλε κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Επίσης, στο 82' δεν καταλόγισε πέναλτι του Βαρέλα στον Μπαράλες.

Ο Κουμπαράκης δεν έχει σφυρίξει ματς του Ολυμπιακού την τρέχουσα σεζόν. Ηταν VAR στους αγώνες Λαμία-Ολυμπιακός 1-2, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2 και Ολυμπιακός-Βόλος 2-1.

Βοηθοί του Μανούχου στη Ριζούπολη θα είναι οι Νιδριώτης και Κολιάκος (Αθηνών) και τέταρτος ο Μαλούτας (Ημαθίας). Μαζί με τον Κουμπαράκη στο VAR θα είναι ο Δημητριάδης (Μακεδονίας) που θα εκτελεί χρέη AVAR.

Διαβάστε επίσης