Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ εξέθεσε ξανά την ΕΠΟ σε FIFA, UEFA

Ο Κλάτενμπεργκ εξέθεσε ξανά την ΕΠΟ σε FIFA, UEFA
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022 - 22:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ο κύριος Κλάτενμπεργκ μου εμπιστεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του» αποκάλυψε, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μια δήλωση που προκάλεσε σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Όμως, η ΕΠΟ αντί να τα καταδικάσει το χρησιμοποίησε στην κόντρα της με τον Αυγενάκη, απορώντας «από πότε όλα αυτά είναι σε γνώση του κ. Αυγενάκη και γιατί ο ίδιος δεν έσπευσε είτε να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα είτε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να το πράξει εκείνη;» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα.

Πάντως, για μια ακόμη φορά ο Άγγλος έδειξε ότι δεν υπολογίζει στην ομοσπονδία, καθώς «άδειασε» την ΕΠΟ και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλάτενμπεργκ κατάγγειλε τις απειλές σε βάρος του στις FIFA και UEFA, δείχνοντας ότι δεν υπολογίζει την ΕΠΟ, με δεδομένο ότι δεν εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στις 17/12, προτιμώντας να πάει για διακοπές στο εξωτερικό. Με αφορμή αυτό το θέμα στο Πάρκο Γουδή πλανάται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ έδειξε τα μηνύματα σε άνθρωπο της ομοσπονδίας ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει παράγοντα που δεν είναι στη διοίκηση της ΕΠΟ, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας που «δηλώνει» πλήρη άγνοια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως και στο παρελθόν ο Κλάτενμπεργκ έκανε αναφορά για δυσάρεστες καταστάσεις σε βάρος του. «Εξακολουθώ να δέχομαι κακοποίηση επειδή είμαι επικεφαλής διαιτησίας στην Ελλάδα και στην ΕΠΟ», έγραψε, μεταξύ άλλων σε άρθρο του στη «Daily Mail», στις 9 Φεβρουαρίου 2021 , όπου ανέφερε και τα εξής: «Έφτιαξα τον εαυτό μου έτσι ώστε να μην με επηρεάζουν αυτά. Αλλά υπάρχει μια γραμμή. Δυστυχώς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η γραμμή ξεπερνιέται πολύ συχνά».

Να θυμίσουμε ότι και τότε η ΕΠΟ άφησε ακάλυπτο τον Κλάτενμπεργκ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τα παραπάνω. Δεν έβγαλε καν ανακοίνωση, όπως δεν έβγαλε ανακοίνωση και όταν δημοσιεύτηκε φωτογραφία του να γευματίζει σε εστιατόριο στον Πειραιά, πριν από το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχουν... γέφυρες, μεταξύ ΕΠΟ και Κλάτενμπεργκ. Να θυμίσουμε ότι χρειάστηκε να τους καταγγείλει στην UEFA για να περάσουν την πρόσληψη του Μπένετ στην ΚΕΔ ενώ, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση από τους ξένους αξιωματούχους για να εγκριθεί η στελέχωση της ερασιτεχνικής ΚΕΔ από τους Μάνταλο, Νικολακόπουλο, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου, επειδή οι παράγοντες της ΕΠΟ είχαν αντιρρήσεις για κάποιους.

Διαβάστε επίσης