Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FIFA, UEFA κρατούν αποστάσεις από την ΕΠΟ

FIFA, UEFA κρατούν αποστάσεις από την ΕΠΟ
Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022 - 22:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η οικονομική «θηλιά» της ΕΠΟ φτάνει στα όρια της... ασφυξίας και η ομοσπονδία αναζητά σανίδα σωτηρίας από τις FIFA, UEFA. Η «θηλιά» έφτασε στα όρια της... ασφυξίας, καθώς και στο Πάρκο Γουδή επιβεβαιώνουν ότι οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν κόψει τη χρηματοδότηση, δηλαδή προχώρησαν σε οικονομικό εμπάργκο, επειδή η ΕΠΟ δεν προχωρά στην υλοποίηση της ολιστικής μελέτης.

Άρα, αυτά που λένε ότι περίμεναν από τις FIFA, UEFA να δουν τις αλλαγές είναι δικαιολογίες καθώς το καταστατικό έπρεπε να σταλεί αμέσως στο Ειρηνοδικείο. Αν είχαν καλή συνεργασία θα είχε αρθεί το οικονομικό εμπάργκο σε βάρος της ΕΠΟ. Άλλωστε, τον Μάιο και τον Ιούνιο ήρθαν τρεις φορές στην Ελλάδα, ισάριθμα κλιμάκια από την Ελβετία, για να υπαγορεύσουν τις αλλαγές και στην ομοσπονδία έκαναν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Απλά, η ΕΠΟ θυμίζει το ρητό «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει»... Και επειδή οι ξένοι δεν τους έχουν εμπιστοσύνη προχώρησαν σε οικονομικό εμπάργκο μέχρι να δουν αποτελέσματα. Όμως, η ΕΠΟ άρχισε να ζορίζεται πολύ, για αυτό και έφτασε στο σημείο να διαφημίζει την ολιστική μελέτη μέχρι και σε κλήρωση κυπέλλου! Εκείνο που παραβλέπουν στο Πάρκο Γουδή είναι ότι οι ξένοι δεν τους έχουν εμπιστοσύνη, άρα το οικονομικό εμπάργκο θα κρατήσει μέχρι να υλοποιηθούν οι αλλαγές. Εκτός αν αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ. Βλέπετε οι ξένοι έπαθαν και έμαθαν...

Άρα, τα πράγματα δεν είναι δύσκολα, είναι πολύ δύσκολα. Όσον αφορά στο οικονομικό η ΕΠΟ περιμένει σανίδα σωτηρίας από τις FIFA, UEFA. Η ομοσπονδία προσδοκά σε επιχορηγήσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, σε τέτοιο ποσό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου. Επίσης, η ΕΠΟ έχει ζητήσει ενίσχυση για την κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες, ενώ οι ξένοι πληρώνουν και μέρος της αμοιβής του Κλάτενμπεργκ. Να μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΟ ανέλαβε για έναν χρόνο την εξεύρεση νέων γραφείων της, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για μετακόμιση.

Διαβάστε επίσης