Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάει για... Όσκαρ κωμωδίας η ΕΠΟ!

Πάει για... Όσκαρ κωμωδίας η ΕΠΟ!
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 - 00:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στις 14 Νοεμβρίου η Εθνική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του μουντιάλ 2022, από όπου ήδη είχε αποκλειστεί. Έτσι, από τις 15 Νοεμβρίου, δηλαδή 57 μέρες πριν, ήταν γνωστό ότι η ΕΠΟ θα τελειώσει τον Φαν' τ Σχιπ, άσχετα αν καθυστερούσαν και δεν έκαναν το ραντεβού μαζί του, με αποτέλεσμα να τους προλάβει ο ίδιος και στις 26 Νοεμβρίου ο ίδιος ο Ολλανδός να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στο μεταξύ, στις 16 Δεκεμβρίου, ζήσαμε και το γεγονός να κάνουν δηλώσεις για την κλήρωση του Nations League ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης και ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας. Δεν υπήρχε προπονητής να πει την άποψή του!

Έτσι, η... παράσταση συνεχίζεται σε σχέση με τον διάδοχο του Φαν' τ Σχιπ. Και η ΕΠΟ πάει για... Οσκαρ κωμωδίας, καθώς εξακολουθεί αφήνει την Εθνικής χωρίς προπονητή και η καθυστέρηση μπορεί να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ.

Γενικά, η κατάσταση είναι για γέλια, καθώς υπάρχουν σκέψεις να μην πάρουν κόουτς για τα φιλικά του Μαρτίου και καθήκοντα να εκτελέσει ο νυν τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Γιώργος Σίμος. Η δικαιολογία τους; Να βρουν την καλύτερη λύση, άσχετα αν με τόση καθυστέρηση έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν. Η κωμωδία... σπάει τα κοντέρ επειδή στην ΕΠΟ «δικαιολογούν» την καθυστέρηση ότι τάχα περιμένουν τον Σάντος, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Πορτογαλία και το Μάρτιο δίνει μπαράζ πρόκρισης στον μουντιάλ. Αν υποθέσουμε ότι φεύγει, πώς ξέρουν στην ΕΠΟ ότι θα έρθει στην Εθνική Ελλάδας;

Χώρια που δεν ξέρουν τι μπάτζετ θα διαθέσουν. Σα να μην έφτανε αυτό, τσακώνονται και μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει την τελική εισήγηση. Ο Κωνσταντινίδης που είναι τεχνικός διευθυντής ή ο Δημητρίου που είναι αναπληρωτής πρόεδρος;

Κατά τα άλλα, στην ΕΠΟ έχουν προταθεί οκτώ Ιταλοί αλλά εξετάζουν μόνο τον έναν που δεν είναι, λένε, ο Ντε Μπιάζι ή ο Ντι Πιάτζιο. Επίσης, θα ήθελαν Γερμανό αλλά οι λύσεις που έχουν είναι... λιγάκι αλμυρές! Μην ξεχνάτε και ότι ο Χιμένεθ περιμένει στο ακουστικό του! Τις επόμενες μέρες σύσκεψη στο Πάρκο Γουδή για να ξεχωρίσουν 2-3 ονόματα και να κινηθούν αναλόγως!

Πάντως, ο Φαν'τ Σχιπ επέστρεψε στην Αθήνα και δήλωσε στη NOVA ότι «είμαι ανοιχτός σε προτάσεις είτε σαν κόουτς είτε σαν κάτι άλλο. Απόλαυσα δουλειά μου και ήταν τιμή μου που υπήρξαν προπονητής της εθνικής ομάδας». Επίσης, παραδέχθηκε πως «υπήρχε συμφωνία με την ΕΠΟ για ανανέωση της συνεργασίας, αλλά χάθηκε η εμπιστοσύνη». Η συμφωνία και η ακύρωσή της είναι δείγμα της προχειρότητας που διέπει την ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης