Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι διεθνείς γύρισαν τη διαιτησία πολλά χρόνια πίσω

Οι διεθνείς γύρισαν τη διαιτησία πολλά χρόνια πίσω
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 10:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάποιοι διαιτητές, δυστυχώς είναι και διεθνείς, έκαναν εξόφθαλμα λάθη, ακόμη και την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν. Πρόκειται για λάθη υπέρ της ΑΕΚ σαν των Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου), Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) και Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας), τα οποία γύρισαν τη διαιτησία πολλά χρόνια πίσω. Επίσης, κάποια εξ αυτών «σφράγισε» και ο Κλάτενμπεργκ με την τιμωρία τους, όμως το σημαντικό είναι ότι «κατάφεραν» να ξευτιλίσουν μέχρι και το VAR.

Πρόκειται για λάθη που επιβάλλουν την έλευση ξένων διαιτητών, ειδικότερα είναι μονόδρομος. Αλλιώς, υπήρχε κίνδυνος οι Ελληνες ρέφερι, και δη οι διεθνείς, να είχαν τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Κανονικά, κάποιοι διαιτητές ήδη έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους, επειδή μόνο κακό έκαναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και, δυστυχώς, εξακολουθούν...

Τα ηχηρά φάλτσα δίνουν αφορμές. Για αυτό και όλοι ζητούν ξένους ρέφερι, ενώ κάποιοι Έλληνες δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, εξαιτίας των όσων έχουν κάνει.

Στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0 ο διαιτητής Παπαδόπουλος και ο VAR Σιδηρόπουλος ήταν για κλάματα. Δεν έδωσαν δυο κραυγαλέα πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου, το πρώτο στο 0-0 και το άλλο μετά το 1-0.

Επίσης, η διαιτησία του Διαμαντόπουλου στο ματς της 8ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Αρης 2-1 δεν γινόταν να είναι πιο προκλητική. Στο 17’ «έπνιξε» δεύτερη κίτρινη στον Ρότα, με αποτέλεσμα να τον εκθέσει μέχρι και ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, αντικαθιστώντας τον Ρότα στο 26’. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 37’ «εφηύρε» πέναλτι του Μπράμιτς στον Μάνταλο, με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-0. Επίσης, χρειάστηκε VAR για να βγάλει απευθείας κόκκινη στο Μήτογλου, ενώ αρχικά είχε δείξει κίτρινη!

Ο Διαμαντόπουλος ξαναμπήκε στην ΑΕΚ, στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Λαμία (2-0, την 16η αγωνιστική). Στο 18’ δεν απέβαλε τον Ανσαριφάρντ αν και πάτησε με τις τάπες τον Ρόμανιτς και στο 48’ τον Σιμάνσκι για παρόμοια παράβαση κατά του Τσανδάρη.

Όλα αυτά είναι κραυγαλέα λάθη που δείχνουν το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διεθνών. Παράλληλα, εξηγούν και γιατί ορίζονται σπάνια στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, ο Κλάτενμπεργκ, με την έλευση των ξένων ρέφερι, ανεβάζει το επίπεδο του ποδοσφαίρου, έχοντας και την πλήρη στήριξη των FIFA, UEFA. Αναμφίβολα αλλάζει την ελληνική διαιτησία και την οδηγεί μακριά από «βαρίδια» και «συνεργεία». Για αυτό και η προπαγάνδα κάνει πόλεμο στον Αγγλο αρχιδιαιτητή, ενώ έφτασαν στο σημείο κάποιοι να τον παρακολουθούν και άλλοι, σύμφωνα με την καταγγελία του Αυνεγάκη, να τον απειλούν.

Διαβάστε επίσης