Ντουντούκα
Μίτσελ, η επιστροφή και πάμε δυνατά!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Χρειάζεται όνομα

Χρειάζεται όνομα
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 10:47

Δεν είναι απλό το να πηγαίνεις και να παίρνεις νεαρούς ποδοσφαιριστές από μεγαθήρια. Και όποιος το πιστεύει, προφανώς δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης του ποδοσφαίρου, εν έτει 2022 πια. Δεν έχει αντίληψη του τι συμβαίνει και πως οι ομάδες δουλεύουν μεταξύ τους, στο ποδοσφαιρικό «παζάρι».

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βάλει εαυτόν ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και να συζητά μαζί τους, ως ισότιμος, θέματα μεταγραφικά. Να πηγαίνει στις Ακαδημίες τους και στις αναπτυξιακές ομάδες τους και να επιλέγει ταλέντα, τα οποία πλησιάζει και πείθει να έρθουν στην Ελλάδα, για να δοκιμάσουν να χτίσουν την καριέρα τους.

Δεν είναι απλό αυτό, το να πείσεις ποδοσφαιριστές να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα. Το δέλεαρ είναι ένα και μεγάλο. Το να παίξουν στον Ολυμπιακό. Μία ομάδα, η οποία δίνει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να αναπτύξουν εδώ το ταλέντο τους και να χτίσουν το όνομά τους. Ο Ολυμπιακός βάζει το δικό του όνομα, για να χτίσουν οι ποδοσφαιριστές τα δικά τους ονόματα. Και αυτό εμπεριέχει ρίσκο.

Όπως ρίσκο είναι για νεαρούς ποδοσφαιριστές να φύγουν από ένα περιβάλλον και να πάνε σε ένα άλλο. Ειδικά αν αυτό το περιβάλλον είναι η Ισπανία και η Γαλλία. Δεν είναι εύκολο να το αφήσουν, για να έρθουν στην Ελλάδα. Και όμως, όταν «μπλέκεται» το όνομα του Ολυμπιακού, όλα γίνονται πιθανά. Γιατί με αυτό του το όνομα, ο Θρύλος μπορεί να δελεάζει με την ίδια ευκολία παιχταράδες, αλλά και ταλεντάρες, να επιλέγουν ΠΕΙΡΑΙΑ.

Διαβάστε επίσης