Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν έχεις 46 πρωταθλήματα, λειτουργείς πιο εύκολα ως «Πόρτο»

Όταν έχεις 46 πρωταθλήματα, λειτουργείς πιο εύκολα ως «Πόρτο»
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 12:41

Στον Ολυμπιακό το έχουν κερδίσει. Έχουν καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια, να δώσουν στην ομάδα την αγωνιστική υπόσταση, η οποία της επιτρέπει να ασχολείται εκτενώς όχι μόνο με το παρών, αλλά και με το μέλλον. Να δίνει έμφαση στο πως θα στελεχώσει την ομάδα του, με νέα ταλέντα, τα οποία έρχονται τώρα, για να «βγουν»… αύριο και μεθαύριο.

Όταν έχεις 46 πρωταθλήματα, λειτουργείς πιο εύκολα ως «Πόρτο», που λέμε. Αν και είναι άδικο και αδόκιμο να λέμε τον Ολυμπιακό «Πόρτο», αφού την έχει ήδη… ξεπεράσει την Πόρτο. Αγοράζει φθηνά και πουλάει πανάκριβα. Και δίχως να έχει τις… άκρες της Πόρτο (και άλλων μεγάλων πορτογαλικών ομάδων) στη Βραζιλία…

Ο Ολυμπιακός άλλαξε επίπεδο και μεταγραφικά πια… Και αυτό συμβαίνει γιατί έχει τη δυνατότητα, χορτασμένος με τίτλους ως είναι, να μπορεί πιο άνετα να σκέφτεται και το ΑΥΡΙΟ. Αντιθέτως, όταν… πεινάς για κάναν τίτλο, δεν έχεις μυαλό να σκεφτείς ταλέντα και επενδύσεις και να έχεις υπομονή… Όταν βαδίζεις μονίμως με το άγχος του πως θα φτάσεις τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να σκέφτεσαι Φαντιγκά και Αγκιμπού και Σισέ.

Αλλά ο Ολυμπιακός το έχει κερδίσει αυτό. Το μεγαλείο του και οι τόσοι πολλοί τίτλοι του, του δίνουν τη δυνατότητα να κοιτάζει μπροστά και να χτίζει για το μέλλον… Να χτίζει από τώρα, για το «αύριο».

Διαβάστε επίσης