Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προκλητικό κρυφτό από την ΕΠΟ

Προκλητικό κρυφτό από την ΕΠΟ
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 18:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι η FIFA και η UEFA έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία εκφράζουν την ενόχλησή τους, λόγω της μη υλοποίησης της ολιστικής μελέτης. «Έχουμε πληροφορία ότι έφτασε προσφάτως πολύ σκληρή επιστολή από την UEFA με διάφορες επισημάνσεις τα οποία θα έρθουν στη δημοσιότητα εν ευθέτω χρόνο. Και η FIFA επίσης, που φαίνεται να είναι η πιο προστατευτική στο αυτοδιοίκητο, έχει ενόχληση σε ό,τι αφορά το θέμα της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης από την ΕΠΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Κανονικά, η ΕΠΟ θα έπρεπε να απαντήσει μέσω επίσημης ανακοίνωσης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο Αυγενάκης την έβγαλε κανονικά στη... σέντρα, όμως το να ζητάει κάποιος κανονικότητα από αυτή την ομοσπονδία είναι, για να κάνουμε και χιούμορ, σα να θέλει να δει... εξωγήινους! Όμως, βγαίνουν συμπεράσματα και από τη διαρροή που έκαναν, καθώς ανέφεραν ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποφασίσει ομόφωνα από τις 27 Αυγούστου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει την Ολιστική Μελέτη».

Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ επιβεβαιώνει την ύπαρξη της σκληρής επιστολής, την οποία αποκάλυψε ο Αυγενάκης, άρα επιβεβαιώνει και την ενόχληση των FIFA, UEFA για τη μη υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. Όμως, γιατί δεν τη δίνει στη δημοσιότητα; Πρόκειται για κρατικό μυστικό;

Εκτός αν θεωρεί «κτήμα» της και την ολιστική μελέτη, η οποία προήλθε μετά από συμφωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA Κρεγκ Κλαρκ. Παράλληλα, δεν αποτελεί είδηση ότι η ΕΠΟ προσπάθησε και προσπαθεί να θάψει την ολιστική μελέτη και θα το είχε κάνει αν δεν υπήρχαν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές. Άρα, για ποιο αυτοδιοίκητο «λιβανίζουν» στο Πάρκο Γουδή; Ρεζίλι έχουν γίνει και εκτίθενται με το να μη δίνουν στη δημοσιότητα την επιστολή των FIFA, UEFA, καθώς η ολιστική μελέτη «πρεσβεύει» και διαφάνεια, μια λέξη που επίσης αγνοούν, επειδή θα υπήρχε κανονικότητα!

Διαβάστε επίσης