Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κόκκινη κάρτα του Κλάτενμπεργκ στα «συνεργεία»

Η κόκκινη κάρτα του Κλάτενμπεργκ στα «συνεργεία»
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 21:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Το σύστημα, έτσι εξηγούνται και οι επιθέσεις κατά του Κλάτενμπεργκ, βρίσκεται σε πανικό, επειδή άπαντες γνωρίζουν ότι ο Αγγλος ετοιμάζει τα πλάνα του για τη διαιτησία και της επόμενης σεζόν. Απόδειξη αποτελεί το σεμινάριο για το VAR, το οποίο έγινε στα μέσα της εβδομάδα, μεταξύ άλλων για να πιστοποιηθούν και έξι ρέφερι της Super League 2, όπως και άλλοι τόσοι της ίδιας κατηγορίας.

Αρχικά, αυτοί που κλήθηκαν να πάρουν μέρος είναι οι Κώστας Κατοίκος (Αθηνών), Μιχάλης Ματσούκας (Αιτ/νιας), Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας), Κώστας Ανδριανός (Αχαΐας), Βασίλης Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας) και Κώστας Αναστασόπουλος (Χαλκιδικής). Οι συγκεκριμένοι, προς το τέλος της σεζόν, θα πάρουν και από 1-2 ματς της μεγάλης κατηγορίας, προκειμένου ο πρόεδρος της ΚΕΔ να βγάλει οριστικά συμπεράσματα αν μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους άλλους έξι που θα κληθούν στη συνέχεια.

Εννοείται ότι δεν θα ανέβουν και οι 12. Όμως, το γεγονός ότι τόσοι θα πιστοποιηθούν για το VAR δείχνει και τη διάθεση του Κλάτενμπεργκ για ριζικές αλλαγές αλλά και για σκληρές τιμωρίες, με δεδομένο ότι θα έχει περισσότερες λύσεις. Κάποιοι της SL 2 θα μπουν και ως AVAR.

Ήδη έχει διαρρεύσει ότι η FIFA και η UEFA στηρίζουν τον Αγγλο αρχιδιαιτητή και ότι παράλληλα έχουν πρόθεση να του ανανεώσουν, από τώρα, το συμβόλαιο και για την επόμενη (2022-23) αγωνιστική περίοδο. Αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, αν λάβουμε υπόψη ότι και ο Περέιρα έμεινε τρία χρόνια, όπως επίσης και ότι η ολιστική μελέτη προβλέπει ξένο αρχιδιαιτητή και για του χρόνου, ο οποίος πρέπει να δημιουργήσει «πενταετές Master Plan Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης».

Αυτό σε συνδυασμό και με την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας που ήδη είναι στα... σκαριά, καθώς, όπως αποκάλυψε ο Αυγενάκης, στο Υφυπουργείου Αθλητισμού έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για να προχωρήσει το θέμα, επειδή χρειάζεται και νομική ρύθμιση.

Η συγκεκριμένη συνεργασία (Αυγενάκης και Κλάτενμπεργκ) είναι σε γνώση των FIFA, UEFA, καθώς ο δεύτερος δεν κάνει τίποτα κρυφά. Και οι ξένοι ξέρουν ότι δεν θέλει να συνεργάζεται με την ΕΠΟ, επειδή στο παρελθόν του έχουν βάλει εμπόδια (π.χ. χρειάστηκε να παρέμβουν οι διεθνείς ομοσπονδίες για να προσληφθούν στην ΚΕΔ οι Μπένετ και Κόλινς, τους οποίους επέλεξε για συνεργάτες του).

Μετά από όλα αυτά εξηγούνται και οι επιθέσεις που δέχεται ο Κλάτενμπεργκ με το παραμικρό. Το παραποδόσφαιρο και τα «συνεργεία» δεν τον θέλουν επειδή είδαν... κόκκινη κάρτα.

Διαβάστε επίσης