Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Φωτιάς έδειξε ότι δεν διορθώνεται με τίποτα!

Ο Φωτιάς έδειξε ότι δεν διορθώνεται με τίποτα!
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 10:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο λόγος για το ματς της 4ης αγωνιστικής Ατρόμητος-Αρης 1-3, ένα ματς που μέσω της τηλεκριτικής του ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε στη... σέντρα τον απαράδεκτο Φωτιά ο οποίος ήταν VAR. Πιο συγκεκριμένα τον εξέθεσε για παρόμοια φάση με το πέναλτι που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κάνοντας το 0-1 σε 1-0.

Στο 47' του αγώνα Ατρόμητος-Αρης 1-3 οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Παπαδόπουλου, μια φάση παρόμοια με την περίπτωση του Βούρου στο 52' του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0. Στο ματς του Περιστερίου διαιτητής ήταν ο Περράκης (Αθηνών) και VAR ο Φωτιάς (Πέλλας), ο οποίος τον φώναξε να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Ο Αθηναίος ρέφερι εξέτασε τη φάση, όμως δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση, δηλαδή δεν έδωσε πέναλτι. Από την πλευρά του ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο δικαίωσε τον Περράκη αλλά τα έβαλε και με τον Φωτιά επειδή τον φώναξε στο VAR! Δηλαδή, ο Φωτιάς αν και διεθνής απέφυγε να πάρει πάνω του τη φάση, αφήνοντας όλη την ευθύνη για τον άπειρο Περράκη που του έβαλε τα... γυαλιά.

Ας θυμηθούμε τις είχε πει ο Κλάτενμπεργκ ανέλυσε στην τηλεκριτική του για το ακούσιο χέρι του Παπαδόπουλου: «Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια του παιχνιδιού αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε το περιστατικό και συνέστησε την επανεξέταση της φάσης. Ο διαιτητής εξέτασε το περιστατικό και αποφάσισε ότι η αρχική του απόφαση ήταν σωστή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς ο αμυντικός παίζει σκόπιμα τη μπάλα με τη μπάλα να χτυπάει το πόδι του πριν χτυπήσει στο χέρι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι η φάση δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί για επανεξέταση από το VAR καθώς η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν ήταν ένα σαφές και προφανές λάθος».

Αν μη τι άλλο, με βάση τα παραπάνω, ο Φωτιάς εκτέθηκε με τα... μαγικά του στην Τούμπα. Στο ματς ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0 η μπάλα βρήκε πρώτα το πόδι του Βούρου και μετά πήγε στο χέρι του, χώρια που η σέντρα του Ζίφκοβιτς γίνεται από κοντινή απόσταση, ενώ στην περίπτωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου η σέντρα γίνεται από μακριά και παράλληλα το χέρι του παίκτη του Ατρομήτου είναι τεντωμένο, ενώ ο Βούρος το έχει κοντά στο κεφάλι του. Και κάπως έτσι αντί να μετρήσει το γκολ του ΟΦΗ, έγινε το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, με εύστοχο πέναλτι του Κούρτιτς. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ πήρε το 12ο φετινό πέναλτι και είναι η ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα πέναλτι στην Ευρώπη.

Συμπέρασμα; Ο Φωτιάς προκάλεσε στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0, πιο συγκεκριμένα προκάλεσε για μια ακόμη φορά, άρα πρέπει να πάει σπίτι του. Ο Φωτιάς έδειξε ότι δεν διορθώνεται με τίποτα! Ο Κλάτενμπεργκ τον εξέθεσε για παρόμοια φάση, όμως αυτός το... βιολί του.

Άλλη περίπτωση και ο Τζοβάρας! Ένας ρέφερι που ο Κλάτενμπεργκ είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε εξετάσεις στους κανονισμούς, καθώς σε αγώνα Παναιτωλικού-Απόλλωνα 0-1 έδειξε ότι δεν ξέρει πως εκτελείται σωστά ένα οφσάιντ. Μάλιστα, αναγκάστηκε να ακυρώσει γκολ του Παναιτωλικού, εξαιτίας της λανθασμένης επανεκκίνησης του αγώνα!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 7.25 ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ 1-3

Διαβάστε επίσης

Μόνο σε παρακαλώ…

Μόνο σε παρακαλώ…

Απόψε το βράδυ πρέπει να θριαμβεύσει το ποδόσφαιρο και ο σεβασμός στο άθλημα και τους φιλάθλους! Απόψε στις 19:30 στο «αιώνιο ντέρμπι» ΠΡΕΠΕΙ να βαφτεί «ερυθρόλευκο»!