Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο: Περιμένουμε να τηρηθεί στο έπακρο το πρωτόκολλο

Ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο: Περιμένουμε να τηρηθεί στο έπακρο το πρωτόκολλο
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 14:04

Το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο είναι σε ισχύ, είναι σαφές και δεν επιτρέπει… παρερμηνείες, πλάγιες προσεγγίσεις και… εκπτώσεις: Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού επιτρέπεται απόψε να βρεθούν 1000 άτομα. Κανείς παραπάνω. Νιώθουμε την ανάγκη να το… επισημάνουμε, γιατί γενικά στη Λεωφόρο παρατηρείται μια… χαλαρότητα, ως προς την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων με τον Ολυμπιακό.

Από πόρτες που… χαλαρώνουν και ανοίγουν μόνες τους, μέχρι φωτοβολίδες ευθείας βολής και ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου, μεταξύ οπαδών και αστυνομίας… Στον Ολυμπιακό ξέρουν καλά τι έχουν αντιμετωπίσει όλα τα χρόνια στο γήπεδο του ΠΑΟ, όπως και σε άλλα γήπεδα, στα οποία η «φιλοξενία» είναι μια έννοια… παραμορφωμένη. Αλλά εδώ δεν χωράει αμφισβήτηση και άλλη, πλάγια προσέγγιση στο θέμα: Μέχρι 1000 άτομα στο γήπεδο.

Ο έλεγχος πρέπει να είναι ενδελεχής και σαφής, όπως επιτάσσει η κατάσταση και το πρωτόκολλο το οποίο είναι σε ισχύ. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε πάρα πολύ να παίξει απόψε σε μία γεμάτη Λεωφόρο, ώστε η σιωπή να είναι ακόμη πιο ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ, όταν θα έρθει η ήττα. Αλλά τα πράγματα είναι έτσι. Σαφή και ρητά: Οι αρχές του ποδοσφαίρου και πρώτη η διοργανώτρια, με την αστυνομία οφείλουν να διασφαλίσουν ότι το πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στο… ακέραιο!

Διαβάστε επίσης

Αιώνια γκολ 25 ετών! (video)

Αιώνια γκολ 25 ετών! (video)

Το ελληνικό «clasico» έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Από τον Καραπιάλη, τον Τζόρτζεβιτς και τον Στολτίδη, μέχρι τον Μιραλάς, τον Μήτρογλου και τον Γκερέρο, πάμε να θυμηθούμε «αιώνια» γκολ σε ντέρμπι.