Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιστολή-κόλαφος εναντίον της ΕΠΟ από FIFA, UEFA!

Επιστολή-κόλαφος εναντίον της ΕΠΟ από FIFA, UEFA!
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 10:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Βόμβα» κατά της ΕΠΟ αποτελεί η επιστολή των FIFA, UEFA την οποία η ομοσπονδία επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα, παρά την αποκάλυψή της από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαίωσή της από την ΕΠΟ. Σημειώστε πως δεν περνά απαρατήρητο ότι η ομοσπονδία δεν διέψευσε την ύπαρξή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή περιλαμβάνει τρία «καυτά» σημεία και παράλληλα εκθέτει την ΕΠΟ. Πιο συγκεκριμένα: 1) Αναφέρεται στην καθυστέρηση της υλοποίησης της ολιστικής μελέτης και στο ότι δεν έχουν «τρέξει» ακόμη η διαδικασίες, ώστε να προσλάβουν διευθύνοντα σύμβουλο, 2) Οι FIFA, UEFA βάζουν στο... κάδρο και τη διαιτησία, καθώς επικεντρώνονται στην ανεξαρτησία της, ενώ υπάρχει και περίπτωση να αναφέρονται στην επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ (σ.σ. διέρρευσε ότι θέλουν παραμένει και μετά το καλοκαίρι, για δυο ακόμη χρόνια, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το αναφέρουν και στην επιστολή τους), 3) Η «είδηση» που βγαίνει από την επιστολή των FIFA, UEFA κατά της ΕΠΟ είναι ότι «απαιτούν» να γίνουν άμεσα εκλογές για νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας, άσχετα αν το καταστατικό προβλέπει να γίνουν το καλοκαίρι, οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές θεωρούν μεγάλο κενό το γεγονός ότι η ομοσπονδία είναι ακέφαλη και διοικείται από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου.

Παραμένει άγνωστο αν η FIFA και η UEFA θέτουν και όρο για εκλογή προέδρου κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ. Ένα θέμα υπάρχει και αν «βγάζουν» δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ο Ζαγοράκης εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Αν ισχύουν αυτά, η επιστολή είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του πρώην τοποτηρητή τους και νυν Επικεφαλής της Επιτροπής Χρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος είχε επισημάνει: «Ο Κλάτενμπεργκ έχει την πλήρη στήριξη της UEFA που θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο για 1-2 χρόνια», - «Βλέπουμε μικρή πρόοδο στην Ολιστική Μελέτη και είμαι απογοητευμένος», - «Η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΠΟ είναι κλειδί για εμάς. Πιστεύουμε ότι ένας έμπειρος άνθρωπος μπορεί να οδηγήσει την Ομοσπονδία στη νέα εποχή», - «Η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ».

Η ύπαρξη επιστολής δεν αμφισβητήθηκε από την ΕΠΟ. Ο Αυγενάκης αποκάλυψε ότι υπάρχει και ότι οι FIFA, UEFA είναι ενοχλημένες με την ομοσπονδία, στην οποία έστειλαν σκληρή επιστολή και η ΕΠΟ το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποφασίσει ομόφωνα από τις 27 Αυγούστου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει την Ολιστική Μελέτη». Δηλαδή, κουβέντα για το περιεχόμενό της.

Διαβάστε επίσης

Επίσημη έδρα της μίρλας

Επίσημη έδρα της μίρλας

Κάθε μικρό σφυριγματάκι του Ρατσκόφσκι συνοδευόταν από ένα «εεεεεε!» που προερχόταν από τις εξέδρες της Λεωφόρου. Κάθε ένα!