Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόπα Άφρικα: Πέρασαν στους «16» οι Σισέ, Αγκιμπού και Κανέ!

Κόπα Άφρικα: Πέρασαν στους «16» οι Σισέ, Αγκιμπού και Κανέ!
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 21:44

Την πρόκριση τους στους «16» του Κόπα Άφρικα εξασφάλισαν οι Σενεγάλη και Γουινέα, παρά το γεγονός πως αμφότερες δεν κέρδισαν την τελευταία αγωνιστική. Η Σενεγάλη ήρθε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στο Μαλάουι και εξασφάλισε την πρώτη θέση του Β’ ομίλου με 5 βαθμούς, καθώς η Γουινέα ηττήθηκε από τη Ζιμπάμπουε με 2-1.

Παρά την ήττα της, η Γουινέα των Αγκιμπού και Κανέ τερμάτισε 2η στον όμιλο με 4 βαθμούς και σφράγισε και αυτή το «εισιτήριο» της για τους «16» του Κόπα Άφρικα. Η σημερινή ήττα, όμως, θα μείνει στην ιστορία, καθώς είναι η πρώτη νίκη της Ζιμπάμπουε μετά από 16 χρόνια στο Κόπα Άφρικα!

Όσον αφορά τον Σισέ και τη Σενεγάλη, ο αμυντικός του Θρύλου αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια του τουρνουά, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και όντας από τους διακριθέντες της ομάδας του, ενώ σήμερα ήταν στον πάγκο.

Ο Αγκιμπού Καμαρά, αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα κόντρα στο Μαλάουι, αποχωρώντας τραυματίας στο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο επόμενα ματς κόντρα σε Σενεγάλη και Ζιμπάμπουε. Ο Μαμαντού Κανέ αγωνίστηκε για 90’ κόντρα στο Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε, ενώ ήταν στον πάγκο κόντρα στη Σενεγάλη.

Διαβάστε επίσης