Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γκρεμίζεται» η ΕΠΟ! Απόφαση-καταπέλτης!

«Γκρεμίζεται» η ΕΠΟ! Απόφαση-καταπέλτης!
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 - 13:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σεισμός στην ΕΠΟ! Γκρεμίζεται η Ομοσπονδία, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα! Απόφαση-καταπέλτης! Έρχεται καταιγίδα εξελίξεων στην ΕΠΟ! Μονόδρομος η παραίτηση Δημητρίου-Αντωνίου-Τζαφέρη, καθώς επίκειται παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την έκπτωσή τους!

Συγκεκριμένα, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης των παράνομων αδειοδοτήσεων των 10 ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2!

Αναλυτικά:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε την από 21.10.2021 και υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 23571/2021 αίτηση αναψηλάφησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ και της υπ΄ αριθμόν 187/2021 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου.

Όπως σας αναφέραμε από το πρωί, η απόφαση-καταπέλτης από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ... οδηγεί την ομοσπονδία σε τροχιά καταιγιστικών εξελίξεων, χωρίς να αποκλειστεί μέχρι και ο κίνδυνος επιβολής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ από τις FIFA, UEFA. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έκπτωσης του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Αστέριου Αντωνίου και του ταμία Κλέαρχου Τζαφέρη που πλειοψήφησαν στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ υπέρ της κατάργησης των αδειοδοτήσεων για δέκα ομάδες της Super League 2.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας προσέφυγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, με αφορμή προηγούμενη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε την προαναφερόμενη απόφαση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη, σχετικά με την κατάργηση των αδειοδοτήσεων. Ήδη η Επιτροπή Δεοντολογίας ξεκίνησε έρευνα και επειδή υπάρχει παραβίαση του καταστατικού η ποινή είναι έκπτωση από τις θέσεις που κατέχουν, καλώντας τις ομάδες που «άγγιξε» η απόφαση να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αναφέρει ότι οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης παραβίασαν το άρθρο 35 ζ του Καταστατικού της ΕΠΟ που απαγορεύει την τροποποίηση των κανονισμών διεξαγωγής πρωταθλημάτων, όταν αυτά έχουν ξεκινήσει.

Ειδικότερα, οι τρεις αρεοπαγίτες ομόφωνα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων: « […]Επομένως, η ως άνω ληφθείσα από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων απόφαση είναι αντίθετη με τις προαναφερόμενες διατάξεις του καταστατικού και ως εκ τούτου άκυρη».

Η ΕΠΟ έψαχνε σανίδας σωτηρίας και για αυτό έκανε αίτηση αναψηλάφησης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία εκδικάστηκε στις 23 Νοεμβρίου. Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκε την Τρίτη (18/1) και είναι απορριπτική, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη (19/1). Πλέον έρχονται τα δύσκολα για τους Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη. Ανοίγει ο δρόμος για να συζητηθεί η προσφυγή της ΑΕΛ με την οποία ζητεί την έκπτωσή τους.

Περίπτωση επιβολής διοικούσας επιτροπής δεν πρέπει να αποκλειστεί επειδή όλα τα παραπάνω είναι μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει κανονικότητα στην ΕΠΟ. Για αυτό έχει μπει και η... σφραγίδα της αθλητικής δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης