Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κοιλιά» τον Γενάρη, «όπως πρέπει» τον Φλεβάρη!

«Κοιλιά» τον Γενάρη, «όπως πρέπει» τον Φλεβάρη!
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 - 13:48

Έχουμε σταθεί αρκετά στην κακή συγκυρία, την οποία βιώνει ο Ολυμπιακός. Ισοπαλία δίχως γκολ στη Ριζούπολη. Ισοπαλία δίχως γκολ στη Λεωφόρο. Ήττα στην έδρα του Παναιτωλικού… Δεν είναι εύκολο για τον μέσο ΓΑΥΡΟ να το χωνέψει εύκολα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει γιατί είναι πραγματικά τόσο… μεγάλο το πρόβλημα. Όχι. Δεν είναι. Απλώς ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι μαθημένος αλλιώς. Είναι μαθημένος σε μια κυρίαρχη ομάδα, η οποία μπαίνει σε όλα τα ματς με αέρα και φεύγει με αυτό που θέλει. ΟΚ, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό που περνάει αυτή τη στιγμή η ομάδα, είναι απλώς μια συγκυρία. Γιατί; Γιατί ακόμη και τώρα, στο κακό της διάστημα, δείχνει ότι έχει ποιότητα και ότι είναι θέμα… ξεκλειδώματος, αυτή τη στιγμή, για να βγάλει ξανά στο γήπεδο αυτά που μπορεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που ο Ολυμπιακός έριχνε τρία στη Φενέρ μέσα στην Τουρκία. Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που ο Ολυμπιακός έριχνε τρία στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που νικούσε τον ΠΑΟΚ στον Ναό, από τότε που έδειχνε ότι ακόμη και εν μέσω προβλημάτων, παίρνει αυτό που θέλει.

Μέσα στη σεζόν, έχει το «δικαίωμα» να κάνει και «κοιλιά». Και αν δεν την κάνει τώρα, που δεν έχει Ονιεκουρού, Κούντε, Γκάρι, Αγκιμπού, Σισέ, Μπουχαλάκη, Φορτούνη… πότε θα την κάνει; Ειλικρινά, τα προβλήματα είναι τόσα πολλά. Αν δεν κάνει κοιλιά ο Ολυμπιακός το αμέσως επόμενο διάστημα από το σοβαρό πλήγμα το οποίο είχε δεχθεί από τον κορονοϊό, πότε θα την κάνει;!

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές! Αλλά αυτός ο ρεαλισμός λέει ότι ο ολυμπιακός και επιστροφές θα έχει, αλλά και βελτίωση! Και η λογική λέει ότι τον Φλεβάρη θα δούμε -ξανά- ΑΛΛΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Είναι σαφές ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν περνάει την καλύτερη φάση της, αλλά μπροστά έχει… μόνο ευχάριστα να περιμένει. Και το Κόπα Άφρικα θα τελειώσει και θα γυρίσουν παίκτες-κλειδιά. Θα μπει και ο Μπουχαλάκης, θα επιστρέψει και ο Φορτούνης. Και ο Ολυμπιακός θα δουλέψει ακόμη καλύτερα.

Ξαναλέμε: Απουσίες ελέω Κόπα Άφρικα. Τραυματισμοί. Κορονοϊός. Αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει τώρα κοιλιά, μετά από όλα αυτά, πότε θα την κάνει; Η ουσία είναι ότι και τον σκόπελο του κορονοϊού τον πέρασε. Και από τραυματισμό γυρίζουν οι παίκτες του. Ο Σωκράτης, ο Μπουχαλάκης θα πάρει σειρά, θα έρθει και ο Φορτούνης. Θα γυρίσουν και οι διεθνείς Αφρικανοί… Τσεκάρει και για μεταγραφές ο Θρύλος, μην το ξεχνάμε και αυτό… Και αυτό θα παίξει ρόλο…

Και όταν αυτή η «κοιλιά» θα είναι παρελθόν, θα συζητάμε πλέον πολύ διαφορετικά…

Διαβάστε επίσης