Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον σωστό δρόμο

Στον σωστό δρόμο
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 10:09

Εν καιρώ προβλημάτων και δυσκολιών, εν καιρώ κριτικής και παρατηρήσεων, εν καιρώ έντασης και προβληματισμού, είναι καλό, όπως θα έγραφε και ο Σπύρος Γρομητσάρης (το έχει γράψει για την ακρίβεια) να εστιάζουμε περισσότερα στις λύσεις, παρά στα προβλήματα. Να εστιάζουμε περισσότερο στο πως θα βγούμε από τη δυσκολία, παρά στο γιατί είμαστε, στο πως μπήκαμε σε αυτή, ή στο ποιος μας φταίει.

Και ο Ολυμπιακός των -αυτή τη στιγμή- χιλίων προβλημάτων είναι στον σωστό δρόμο. Ναι. Είναι. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, σε ορισμένους. Όσο και αν ξενίζει αυτή η άποψη, την οποία διατυπώνουμε εδώ. Η αντιδημοφιλής άποψη της ημέρας.

Ο Ολυμπιακός είναι στον σωστό δρόμο, γιατί:

1) Αναγνωρίζει το πρόβλημα. Το παραδέχεται. Δεν λέει κανείς ότι δεν υπάρχει προβληματισμός, για την εικόνα της ομάδας. Δεν λέει κανείς ότι «όλα είναι καλά». Δεν λέει κανείς ότι «δεν τρέχει τίποτα». Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και όλοι εμείς γύρο. Με μέτρο και σύνεση, όπως κάνουν και μέσα στην ομάδα. Με ηρεμία.

2) Κινείται για να λύσει το πρόβλημα. Η ομάδα δεν στέκεται με σταυρωμένα χέρια. Και στη μεταγραφική αγορά αναζητά λύσεις. Και το «ψάχνει» και εσωτερικά ο Μαρτίνς, με τους ίδιους τους παίκτες του. Και η Διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα και παρέχει ό,τι μέσο εκείνη χρειάζεται, για να βγει από αυτή τη δυσκολία και την προβληματική εικόνα. Και να λάμψει ξανά, με το ποδόσφαιρό της, όπως κάνει εδώ και χρόνια.

3) Έχει τον ρεαλισμό, να μην ξεχνά ποια είναι η ομάδα. Να μην ξεχνά ότι είναι πρώτη στο πρωτάθλημα με +9, ότι παραμένει μέσα στο Κύπελλο και είναι και στην Ευρώπη, έτοιμη για το επόμενο βήμα. Μέσα σε όλους τους στόχους της. Δεν το ξεχνά και δεν πρέπει να το ξεχνάμε και εμείς. Να μην «τσιμπάμε» από την προσπάθεια ισοπέδωσης, την οποία κάνουν εδώ και καιρό οι «δήθεν» αντικειιμενικοί…

Ναι, η ομάδα είναι στον σωστό δρόμο. Πρώτη ενέργεια είναι η αναγνώριση του προβλήματος. Δεύτερη οι πράξεις, για να λυθεί αυτό. Τρίτη η συναίσθηση της κατάστασης της ομάδας, αλλά και η αναγνώριση της αξίας της. Ο ρεαλισμός σε όλα τα επίπεδα. Και στον Ολυμπιακό τα έχουν όλα τα παραπάνω. Γι’ αυτό μπορούμε άπαντες να είμαστε αισιόδοξοι.

Διαβάστε επίσης