Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β': Δεν τα κατάφερε στην Αριδαία

Ολυμπιακός Β': Δεν τα κατάφερε στην Αριδαία
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 16:40

Ο Ολυμπιακός Β’ πλήρωσε το κακό του διάστημα από το 40ο μέχρι το 50ο λεπτό, στο οποίο δέχτηκε δύο τέρματα από τον Αλμωπό Αριδαίας. Οι “ερυθρόλευκοι”, μολονότι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δε μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από τον Αλμωπό Αριδαίας. Έμειναν πίσω στο σκορ στο 45ο λεπτό με τέρμα του Ρόβα. Στο 47ο λεπτό ο Ρόβας και πάλι σκόραρεε για τον Αλμωπό Αριδαίας, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα έχασε σωρεία ευκαιριών στη προσπάθεια της να μειώσει, με τον Πρίκα να κάνει το 3-0 στο 90+5'.

Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέτοντας αυτοί τον ρυθμό του παιχνιδιού και επιβάλλοντας το παιχνίδι της. Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν πολύ σωστά τον Αλμωπό, ανακτώντας διαρκώς την κατοχή και έψαχναν χώρους ώστε να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Το παιχνίδι δεν είχε υψηλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό Β’ να μην έχει απειληθεί καθόλου όμως, την ώρα που πίεζε και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να απειλήσει τα καρέ του Παϊτέρη.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον Αλμωπό Αριδαίας, ο οποίος απείλησε στο 12ο λεπτό με τον Ρόβα να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ και τον Στουρνάρα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Ο Ολυμπιακός Β’, μετά από αυτή τη φάση ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να απειλήσει, με τον Τσέλιο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος, ενώ η πρώτη πραγματική απειλή για την εστία του Παϊτέρη ήρθε στο 23ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαπουντζή, στην οποία ο τερματοφύλακας του Αλμωπού αντέδρασε σωστά.

Ο Αλωμπός Αριδαίας είχε στηθεί καλά, αμυντικά, και έκλεινε με επιτυχία τους χώρους που έψαχνε ο Ολυμπιακός Β’ και κρατούσε το “μηδέν” στα μετόπισθεν, χωρίς να απειλεί καθόλου επιθετικά όμως τους “ερυθρόλευκους”. Οι Ντόι και Σαπουντζής κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, κάτι που επέτρεπε στον Ολυμπιακό να παίρνει... μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να πάρει το προβάδισμα.

Στο 41ο λεπτό, ο Αλμωπός απείλησε εκ νέου, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σουλιώτης έκανε ένα σουτ από πολύ κοντά με τον Στουρνάρα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και να κρατάει το “μηδέν” για τους “ερυθρόλευκους”. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνο ο Αλμωπός Αριδαίας άνοιξε το σκορ με γκολ του Ρόβα. Ο Τριανταφυλλάκης βρήκε με σέντρα τον σέντερ φορ του Αλμωπού, ο οποίος έπιασε μια κεφαλιά, με τον Στουρνάρα αρχικά να αποκρούει, όμως στη συνέχεια να χάνει τον έλεγχο της μπάλας και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα, με τον Αλμωπό να παίρνει, έτσι, προβάδισμα στην “εκπνοή” του ημιχρόνου.

Ο Αλμωπός Αριδαίας μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε γκολ στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μισό και πάλι με τον Ρόβα. Ο Γιουκούδης τροφοδόητσε τον επιθετικό του Αλμωπού, ο οποίος πάτησε περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα της Αριδαίας στο 47ο λεπτό, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτό το γκολ “αφύπνισε” την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, η οποία απείλησε δύο φορές σε δύο λεπτά. Στο 50ο λεπτό ο Αποστολόπουλος έκανε ένα μακρινό σουτ, με τον Παϊτέρη να αποκρούει σταθερά, ενώ στη συνέχεια στο 52ο λεπτό, ο Πινακάς τροφοδοτήθηκε πολύ όμορφα στην περιοχή μετά από πολύ καλή ομαδική προσπάθεια, όμως σούταρε ψηλά.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα στο 53ο λεπτό έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας στο γήπεδο τους Βοΐλη, Μπα και Λιάτσο στη θέση των Πινακά, Ντόι και Μαρίνου, με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 58ο λεπτό, ο Τσέλιος μπήκε πολύ όμορφα στη περιοχή του Αλμωπού, έκανε ένα γύρισμα προς το σημειο του πέναλτι, με την άμυνα του Αλμωπού να διώχνει και τη μπάλα να πηγαίνει σε χέρι αμυνόμενου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην καταλογίζει κάτι. Ο Ολυμπιακός Β’ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και πίεζε ολοένα και περισσότερο τον Αλμωπό, με στόχο να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο 68ο λεπτό ο Σαπουντζής προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Αλμωπού από μακρινή απόσταση, με την προσπάθεια του να είναι πολύ έξυπνη, όμως ο Παϊτέρης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Ένα λεπτό μετά, ο Μπα πήρε τη μπάλα στη περιοχή, πέρασε έναν παίκτη και επιχείρησε ένα σουτ, με τον Παϊτέρη να λέει και πάλι “όχι”. Ο Ολυμπιακός Β’, συνέχισε να πιέζει τον Αλμωπό και στο 73ο λεπτό απείλησε, εκ νέου, την εστία του Παϊτέρη και πάλι με τον Σαπουντζή. Ο μέσος του Ολυμπιακού Β’ επιχείρησε ένα σουτ στην κίνηση από μακριά με τη μπάλα να περνάει οριακά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 77ο λεπτό ο Ολυμπιακός Β’ έχασε την μεγαλύτερη του, τριπλή, ευκαιρία. Ο Μπα πάτησε περιοχή, απείλησε δις τον Παϊτέρη, ο οποίος απέκρουσε και τις δύο, με τη μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει στα πόδια του Βοΐλη, ο οποίος σούταρε όμως είδε τον Σέχου να βάζει αποτελεσματικά την προβολή και να απομακρύνει τη μπάλα, προτού αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός Β’ διατήρησε την κατοχή της μπάλας, έψαχνε χώρους και αναζητούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες με γεμίσματα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να νικήσει τον Παϊτέρη, με τον Αλμωπό να κάνει το 3-0 στο 90+5' με γκολ του Πρίκα και το παιχνίδι να λήγει με 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Η ενδεκάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β' (Αριέλ Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Αποστολόπουλος, Κουτσίδης, Καλογερόπουλος, Νίκολιτς, Ντόι (53’ Λιάτσος), Σαπουντζής, Τσέλιος, Κωστή, Μαρίνος (53’ Βοΐλης), Πινακάς (53’ Α. Μπα)

Η ενδεκάδα του Αλμωπού Αριδαίας (Γιώργος Τυριακίδης): Παϊτέρης, Πρίκας, Γιαλαμούδης (80’ Παρασκευάς), Σέχου, Σουλιώτης, Κέρθι (83’ Ζαχάρος), Κολλαράς, Ασλαμπάλογλου, Γιουκούδης (71’ Μπακουτσής), Τριανταφυλλάκης (80’ Πέττας), Ρόβας.

Διαβάστε επίσης