Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο μεγάλος χαμός στο Πάρκο Γουδή

Ο μεγάλος χαμός στο Πάρκο Γουδή
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 - 21:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση στην ΕΠΟ. Στη σκιά της παρέμβασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, μετά την καταγγελία του Κούγια, για την έκπτωση των Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος), Αντωνίου (αντιπρόεδρος) και Τζαφέρη (ταμίας), υπάρχει και ο αθέατος πόλεμος που έχει να κάνει με τον διάδοχο του Ζαγοράκη στην προεδρία της ομοσπονδίας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πόλεμος είχε ξεκινήσει, ανεξάρτητα από τα... μπλεξίματα των προαναφερόμενων μελών του προεδρείου.

Ανεξάρτητα από το αν μείνει έκπτωτος, ή όχι ο Δημητρίου δεν φαίνεται ότι θα αναβαθμιστεί. Η... φωτιά άναψε, αν προτιμάτε ο μεγάλος χαμός ξεκίνησε από τον όρο που έθεσε το μπλοκ του βορρά (που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ) να έχει λόγο στον επόμενο πρόεδρο της ομοσπονδίας. Αυτό εννοούν όταν λένε ότι θέλουν «πρόεδρο ευρύτερης αποδοχής». Όμως, κάτι τέτοιο δεν δέχεται το μπλοκ του νότου, δηλαδή οι ΕΠΣ που ελέγχονται από την ΑΕΚ.

Το εμπόδιο που προέκυψε είχε να κάνει με την απαίτηση των FIFA, UEFA που μέσω επιστολής ζήτησαν η εκλογή για τον επόμενο πρόεδρο να μη γίνει το καλοκαίρι, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, αλλά να κάνουν άμεσα εκλογές. Άρα, θα μπορούσαν να τις ορίσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Η δικαιολογία που βρήκαν, για να... κοιμίσουν τις FIFA, UEFA είναι ότι δεν προλαβαίνουν, δηλαδή τους περνάνε για «κουτόφραγκους», καθώς είναι απίθανο να μην καταλαβαίνουν ότι τους ...δουλεύουν. Εκείνο που ισχύει είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν εκλογές επειδή δεν τα βρίσκουν στο πρόσωπο του επόμενου προέδρου. Αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη ότι δεν μιλάνε απευθείας οι Μελισσανίδης, Σαββίδης, αν και είναι εξίσου απίθανο να τα έβρισκαν και μεταξύ τους.

Πέρα από τη συμφωνία όσον αφορά στο πρόσωπο του επόμενου προέδρου υπάρχει ένα ακόμη... εμπόδιο που δυσκολεύει την κατάσταση, που δημιουργεί τον μεγάλο χαμό στο Πάρκο Γουδή. Αυτό, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έχει να κάνει με την απαίτηση του μπλοκ του ΠΑΟΚ να φύγει ο Φιλιππούσης από τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα, όμως στο μπλοκ του νότου έχουν άλλα σχέδια. Ακούγεται ότι θέλουν να τον κάνουν διευθύνοντα σύμβουλο, άσχετα αν η FIFA και η UEFA έχουν διαμηνύσει ότι «η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΠΟ είναι κλειδί για εμάς. Πιστεύουμε ότι ένας έμπειρος άνθρωπος μπορεί να οδηγήσει την Ομοσπονδία στη νέα εποχή».

Άραγε, θα επανέλθουν FIFA, UEFA, ζητώντας «εδώ και τώρα εκλογή προέδρου»; Οψόμεθα...

Διαβάστε επίσης