Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκεί θα κριθεί η μάχη με τον ΠΑΣ

Εκεί θα κριθεί η μάχη με τον ΠΑΣ
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 11:51

Έχει σηκωθεί πολλή «σκόνη» και πολλή φασαρία, γύρω από το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τη Σούπερ Λιγκ. Ο Θρύλος θέλει να φτάσει στη νίκη και να επιστρέψει συνολικά στα θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας με ανεβασμένη ψυχολογία, για τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Ο Θρύλος οφείλει απόψε, πέρα και πάνω από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, να έχει ΕΝΑ σε αφθονία: Υπομονή. Εξηγούμαστε.

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει απέναντι στον ΠΑΣ το γρήγορο γκολ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το βρει κιόλας. Ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα και η αλήθεια είναι πως έρχεται «πληγωμένος» στο Καραϊσκάκη, με απουσίες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει χάσει την ταυτότητά του. Κάθε άλλο. Είναι δεδομένο πως ειδικά με τις απουσίες του αυτές να τον περιορίζουν, ο ΠΑΣ θα κοιτάξει να διασφαλίσει πρώτα το «μηδέν» πίσω. Μπορεί η ομάδα του Μεταξά να μην βάζει εύκολα «πούλμαν», αλλά είναι δεδομένο ότι σήμερα θα προσέξει παραπάνω τα μετόπισθεν. Απέναντι στον Ολυμπιακό παίζει, άλλωστε.

Και μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο, ο Ολυμπιακός να μην καταφέρει εύκολα να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΣ, χρειάζεται υπομονή. Χρειάζεται ηρεμία και ΥΠΟΜΟΝΗ. Η ομάδα να μη χάσει την ψυχραιμία της, μπροστά στην πιθανότητα να μη βρει εύκολα το γκολ. Να μη βρει γρήγορο γκολ. Και εκεί είναι που οφείλει να παρεμβαίνει από τον πάγκο, με οδηγίες ο Μαρτίνς. Το ματς θα είναι αρκετά δύσκολο και ασχέτως του αν ο Ολυμπιακός «το έχει» σε θεωρητικό επίπεδο, θα πρέπει οι παίκτες να έχουν στο μυαλό τους ότι αυτό διαρκεί 90+ λεπτά. ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν και ψυχραιμία, για να κριθεί το ματς όπως πρέπει. Υπέρ του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλε, πάρ’ το πάνω σου

Μεγάλε, πάρ’ το πάνω σου

Ο Βαλμπουενά αναμένεται σήμερα να έχει κομβικό ρόλο, στο να έρθει η νίκη για τον Ολυμπιακό, απέναντι στον ΠΑΣ.