Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε το καθήκον του ο Θρύλος

Έκανε το καθήκον του ο Θρύλος
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 21:27

Άλλο ένα βήμα για το 47ο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μέσα στο 2022, μετά τα δύο 0-0 με Απόλλωνα Σμύρνης και Παναθηναϊκό. Ο Μασούρας στο 4’ και ο Τικίνιο στο 88’ σημείωσαν τα γκολ του Θρύλου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλός. Είχε ενέργεια, είχε διάθεση και έπαιξε συγκεντρωμένα και με προσεγμένο παιχνίδι. Δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς. Στο 4’, για την ακρίβεια! Ο Ελ Αραμπί πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ, ο Σάλιακας επιχείρησε να γυρίσει με κεφαλιά στον τερματοφύλακά του και ο Μασούρας μπήκε ανάμεσα και σκόραρε το 1-0 από κοντά. Ένα γκολ που το χρειαζόταν ο Έλληνας εξτρέμ, αλλά και ο Ολυμπιακός. Στο 27’ Ελ Αραμπί και Μασούρας συνεργάστηκαν άψογα, ο χαφ του Θρύλου πλάσαρε άστοχα και εν τέλει η φάση «ακυρώθηκε» μιας και σηκώθηκε το σημαιάκι του β’ βοηθού. Στο 35’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία: Βαλμπουενά, Καμαρά και Ελ Αραμπί έκρυψαν τη μπάλα, ο Μαροκινός φορ πέρασε κάθετα στον Ανδρούτσο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά άστοχα. Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και στο 38’, με τη μπάλα να στρώνεται στον Εμβιλά, μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γάλλος μέσος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ. Θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, αλλά δεν το έκανε, χωρίς να απειληθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ίδιος ο ρυθμός, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς πάντως. Πρώτη καλή στιγμή, και διπλή κιόλας, ήταν στο 57’, με την κεφαλιά του Μανωλά στο πρώτο δοκάρι από το κόρνερ του Βαλμπουενά και την απομάκρυνση πάνω στη γραμμή από τον Σάλιακα, ενώ στη συνέχεια ο Μασούρας σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Στο 77’ ο Βαλμπουενά σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε, ενώ νωρίτερα στην ίδια φάση φάνηκε να ανατρέπεται ο Μασούρας. Ο ΠΑΣ δεν απείλησε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι και είχε ένα σουτ με τον Καραχάλιο στο 84’. Εν τέλει, ήρθε το 2-0 στο 88’ με την κοντινή κεφαλιά του Τικίνιο, έπειτα από σουτ του Ανδρούτσου και ο Ολυμπιακός «καθάρισε». Αυτό το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Καμαρά να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 91’ με σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Κάπως έτσι, ο Θρύλος επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει στο δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Μπα, Μανωλάς (70’ Λαλά), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (79’ Βρουσάι), Μασούρας (86’ Λόπες), Ελ Αραμπί (70’ Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης (46’ Μέντες), Καραχάλιος, Κάργας, Τριάδης (60’ Λώλης), Μπρένερ (80’ Μίνα), Εραμούσπε, Σιόντης (46’ Λιάσος), Οικονομόπουλος (60’ Ρίζος), Στάνκο.

Διαβάστε επίσης