Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Επιστροφές παικτών, επιστροφή τετράδας στην άμυνα

Επιστροφές παικτών, επιστροφή τετράδας στην άμυνα
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 - 12:51

Πολλή κουβέντα έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό, για το 3-4-3. Υπάρχουν υποστηρικτές, αλλά και άλλοι που «μάχονται» τη χρησιμοποίησή του, από τον Μαρτίνς. Ένα σύστημα, στο οποίο ο Μαρτίνς είχε προχωρήσει, λίγο από επιλογή, λίγο από… ανάγκη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε επαναφέρει τους τρεις στην άμυνα, με δύο πλάγιους μπακ και είχε καθιερώσει αυτή τη διάταξη για μερικά ματς, αφού οι λύσεις στο κέντρο και μεσοεπιθετικά, τον ανάγκασαν κιόλας. Παράλληλα, ήθελε ενδεχομένως και ο ίδιος να δουλέψει επάνω σε αυτή τη διάταξη, ίσως ενόψει του ευρωπαϊκού ματς. Ίσως για να κοντράρει την Αταλάντα, ποντάροντας στην άμυνα, για να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Αυτό τώρα αλλάζει, ωστόσο. Διαφοροποιείται. Οι περισσότερες λύσεις στο κέντρο και μεσοεπιθετικά, είναι πιθανό να οδηγήσουν τον Μαρτίνς ξανά στη χρησιμοποίηση των 4-3-3 και 4-2-3-1. Δεν αποκλείεται, ακόμη και άμεσα, να μπούμε ξανά σε διαδικασία συζήτησης για… τέσσερις στην άμυνα. Και η ομάδα να επιστρέψει στην εικόνα την οποία είχε νωρίτερα στη σεζόν, ως προς τη διάταξη στο γήπεδο.

Είναι δεδομένο ότι το 4-3-3 και το 4-2-3-1 πηγαίνει καλύτερα στον Θρύλο. Έχει φανεί αυτό καθαρά στο γήπεδο. Και με το 3-4-3 ο Ολυμπιακός είχε καλά ματς και καλές στιγμές, αλλά το ρόστερ του Μαρτίνς είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να υπηρετεί περισσότερο μία διάταξη με τετράδα στην άμυνα. Και μεγαλύτερη ισορροπία στο κέντρο και την επίθεση, με 10άρι κιόλας, ειδικά φέτος. Οι λύσεις που θα έχει στα χέρια του ο Πέδρο, πλέον, του δίνουν τη δυνατότητα να επιστρέψει την ομάδα στο 4-3-3 ή στο 4-2-3-1 και ο Θρύλος να βρει ξανά (ενδεχομένως) καλύτερα τα πατήματά του, στο χορτάρι.

Διαβάστε επίσης

Με μια λέξη: Φαντεζί! (videos)

Με μια λέξη: Φαντεζί! (videos)

Όταν μιλάμε για τον Ζοάο Καρβάλιο, μιλάμε για έναν παίκτη με τρομερή ποιότητα, ικανό να κάνει την εξέδρα να… παραμιλάει.