Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άδειασμα Κλάτενμπεργκ στον ΠΑΟΚ, «ξεκάθαρο λάθος το πέναλτι με ΟΦΗ»

Άδειασμα Κλάτενμπεργκ στον ΠΑΟΚ, «ξεκάθαρο λάθος το πέναλτι με ΟΦΗ»
Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022 - 00:14

Μπορεί να έκαναν προπαγάνδα ότι τάχα ο διαιτητής Φωτιάς (Πέλλας), που κλήθηκε στο VAR από τον Τζοβάρα, σωστά έδωσε πέναλτι στο ακούσιο χέρι του Βούρου με το οποίο το 0-1 έγινε 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΟΦΗ, όμως ο Κλάτενμπεργκ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη στη NOVA (Monday FC) έκανε λόγο για ξεκάθαρο λάθος, αδειάζοντας τον ΠΑΟΚ! «Είπα στους διαιτητές ότι έκαναν λάθος. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή και του το μεταφέραμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Κατά τα άλλα ο Κλάτενμπεργκ δήλωσε ότι φέτος δεν βλέπει σκανδαλώδη λάθη, προσθέτοντας ότι «δεν θα ανεχθώ λάθη», ενώ σε ερώτηση για το μέλλον του απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με το Big 4. Εάν η ΕΠΟ, η Κυβέρνηση και όλες οι ομάδες πιστεύουν ότι κάνω καλή δουλειά μπορούν να μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο».

Δεν έλειψαν και οι αιχμές για το ότι «δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα για την παρουσία μου σε ένα εστιατόριο», με αφορμή μια φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, σε συγκεκριμένη μερίδα ΜΜΕ για προπαγάνδα. Επίσης, σχετικά με τις απειλές που είπε ο Αυγενάκης ότι δέχθηκε υπογράμμισε ότι «μίλησα για αυτές, προκειμένου να μειωθούν».

Πιο συγκεκριμένα για τις απειλές που έγιναν γνωστές, μετά από δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο Κλάτεμπεργκ είπε: «Υπάρχουν διαφορετικές πτυχές απειλών. Στα social media που διατηρώ, μου επιτίθενται κάθε εβδομάδα οπαδοί ομάδων. Όταν ήμουν διαιτητής λάμβανα τέτοια μηνύματα. Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα για την παρουσία μου σε ένα εστιατόριο. Μίλησα για αυτές τις απειλές για να μειωθούν. Η υπόθεση έκλεισε και προχωράμε. Δεν νομίζω ότι οι διαιτητές είναι πλέον υπό πίεση. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από πέρυσι. Οι κακοί διαιτητές δεν θα διαιτητεύουν στη Super League. Έχουμε έναν πίνακα αξιολόγησης που έδειξε πως οι διαιτητές που δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε αντικαταστάθηκαν. Δεν θα ανεχθώ λάθη. Αν οι διαιτητές αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο θα παίρνουν παιχνίδια. Εάν όχι θα φέρνουμε ξένους. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές και τους στηρίζουμε. Λέω στους προέδρους να μην τηλεφωνούν στους διαιτητές. Δεν είναι αποδεκτό να το κάνουν. Λέω στους διαιτητές να μην σηκώνουν τα τηλέφωνά τους και να συγκεντρώνονται στο να διαιτητεύουν τους αγώνες με δίκαιο τρόπο».

Επίσης, ο Κλάτενμπεργκ δήλωσε:

-«Και φέτος θα αλλάξω διαιτητές από τους πίνακες».

-«Δεν νομίζω ότι οι διαιτητές είναι πλέον υπό πίεση».

-«Λέω στους προέδρους να μην τηλεφωνούν στους διαιτητές. Δεν είναι αποδεκτό να το κάνουν. Λέω στους διαιτητές να μην σηκώνουν τα τηλέφωνά τους και να συγκεντρώνονται στο να διαιτητεύουν τους αγώνες με δίκαιο τρόπο»

-«Πολλές φορές οι ξένοι παίρνουν την πίεση μακριά από τους Έλληνες διαιτητές σε σημαντικά ματς».

-«Ο Σιδηρόπουλος ήταν μαζί μου στο Euro της Γαλλίας. Ήταν 4ος μαζί μου σε 2 ματς. Είναι θέμα διδακτικής εμπειρίας και μετά είναι θέμα ποιότητας. Πρέπει να βελτιωθούμε».

-«Εάν φέρουμε την επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα και φέρουμε κεντρικά τη διαιτησία στην Αθήνα αυτό θα δώσει χρόνο στους διαιτητές να αφοσιωθούν στη διαιτησία. Δεν μπορώ να τους χαροποιήσω όλους».

-«Εάν ένας διαιτητής κάνει λάθος θα το πω».

Διαβάστε επίσης