Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β': Ισόπαλο το ματς με την Ξάνθη με συγκλονιστικό φινάλε!

Ολυμπιακός Β': Ισόπαλο το ματς με την Ξάνθη με συγκλονιστικό φινάλε!
Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 - 16:55

Ο Ολυμπιακός Β' έμεινε ισόπαλος με την Ξάνθη στο Ρέντη, στην εξ' αναβολής αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Super League 2, σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό Β' όμως να έχει τον έλεγχο και να κρατάει πολύ καλά την ανασταλτική του λειτουργία, με την Ξάνθη να μη μπορεί να απειλήσει. Οι παίκτες του Αριέλ Ιμπαγάσα έμειναν ισόπαλοι στο 1-1 με την Ξάνθη στο Ρέντη, με δύο γκολ τα οποία ήρθαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, από τον Κωστή και τον Θυμιάνη.

Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα μπήκε στο γήπεδο με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της και να κυκλοφορήσει την μπάλα, κουράζοντας την Ξάνθη. Στα πρώτα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός Β’ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας έναν… ορεξάτο Καρβάλιο, με τον Πορτογάλο να πιέζει, να ζητάει μπάλες, να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και να απειλεί την εστία του Ίτσο με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 8ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός Β’ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και είχε στηθεί πολύ καλά αμυντικά, καταφέρνοντας να μην απειληθεί από την Ξάνθη καθόλου στο παιχνίδι, καθώς συμπληρώσαμε 20 λεπτά παιχνιδιού. Καρβάλιο και Τσέλιος ήταν ορεξάτοι από πλευράς Ολυμπιακού Β’. Κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και επεδίωκαν το «ένας με έναν». Γεμάτοι ενέργεια και οι δύο, με τον Καρβάλιο να ξεκινάει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 20ο λεπτό, όταν και βρήκε τον Μαρίνο στην πλάτη της άμυνας, με τον νεαρό εξτρέμ να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, καθυστερημένα, και ενώ προηγουμένως είχε αστοχήσει σε τετ α τετ.

Ο Θρύλος συνέχισε να απειλεί, έχοντας ως κύριο εκφραστή του επιθετικού παιχνιδιού του τον Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος μοίραζε καταπληκτικά το παιχνίδι και μας έδωσε μια πρώτη… γεύση από το ταλέντο του. Στο 25ο λεπτό βρήκε πολύ όμορφα τον Μαρίνο με αλλαγή παιχνιδιού, με τον Έλληνα εξτρέμ να επιχειρεί μια έξυπνη σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και ένταση, με τις μεγάλες ευκαιρίες να λείπουν και τον Ολυμπιακό Β’ να είναι τέλεια στημένος ανασταλτικά, χωρίς να επιτρέπει στην Ξάνθη να απειλήσει σε όλο το πρώτο μέρος. Η 4άδα της «ερυθρόλευκης» άμυνας είχε πολύ καλή παρουσία και κράτησε εύκολα το «μηδέν» με τη μεσοεπιθετική γραμμή να αναζητά χώρους, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες μπήκαν με λιγότερη ενέργεια από ότι στο πρώτο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους να κυλήσει χωρίς να συμβεί κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Ολυμπιακό Β’ να πιέζει ψηλά και να «χαλάει» το παιχνίδι της Ξάνθης. Οι «Ακρίτες» είχαν περισσότερη ώρα την κατοχή με το μέρος τους, χωρίς όμως να απειλούν την εστία του Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός Β’ απείλησε στο 74ο λεπτό με τον Ξενιτίδη, ο οποίος μετά από πολύ ωραία ενέργεια απείλησε από μακριά, αλλά είδε τον Ίτσο να μπλοκάρει με ευκολία, με την Ξάνθη να απαντάει και να χάνει καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμι στο 76ο λεπτό, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Β' αναζητούσε χώρους για το γκολ, το οποίο ήρθε στο 90+3' με ένα εντυπωσιακό σουτ του Κωστή εκτός περιοχής, με τον Κύπριο μεσοεπιθετικό να στ΄λενει τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για τον Θρύλο. Η Ξάνθη όμως, σκόραρε στην "εκπνοή" του αγώνα με τον Θυμιάνη να πιάνει μια ωραία κεφαλιά και να κάνει το 1-1, με το γκολ να συνοδεύεται από το σφύριγμα της λήξης. Απίστευτη εξέλιξη στο ματς του Ολυμπιακού Β' με την Ξάνθη, το οποίο έκλεισε με δύο γκολ σε ένα λεπτό!

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β’ (Αριέλ Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Τσέλιος (82’ Σαπουντζής), Μαρίνος, Καρβάλιο (62’ Κωστή), Πινακάς (71’ Ντόι).

Η ενδεκάδα της Ξάνθης (Ζόραν Βούλιτς): Ίτσο, Πόλιμος (74’ Ουνγιαλίδης), Μιχαήλ, Ιμπραΐμι, Παπάζογλου, Γκάβριτς, Αλί Μπαμπά (88’ Διαμαντόπουλος), Γκόμες, Τσέλιος (74’ Γκινσάρι), Δόρης (82’ Θυμιάνης), Δεληγιαννίδης.

Διαβάστε επίσης