Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να κάνει το πεντάλεπτο, ενενηντάλεπτο!

Να κάνει το πεντάλεπτο, ενενηντάλεπτο!
Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022 - 11:18

Ο νεαρός Φαντιγκά είναι εδώ. Μπήκε στον Ολυμπιακό, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή. Παίρνοντας τα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αρχίζοντας να παίρνει και ρυθμό. Τον είδαμε να παίζει στο κέντρο και λίγο προς τα αριστερά, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, μπαίνοντας στο 89’. Έπαιξε μόλις για λίγα λεπτά, περίπου 5, αλλά πρόλαβε να κάνει μερικές επαφές, να κάνει μερικά κοντρόλ, να μοιράσει μερικές πάσες και να δείξει ότι έχει δυναμική. Δεν μπήκε φοβισμένα, μέσα στο χορτάρι. Όχι. Μπήκε με αέρα. Μπήκε δίχως να δείχνει φόβο, δίχως να δείχνει έξω από τα νερά του.

Το πρώτο δείγμα ήταν μικρό. Και δεν μπορείς να το κρίνεις. Δεδομένο αυτό και αδιαπραγμάτευτο. Τι να κρίνουμε στο 3-1, σε ένα 5λεπτο μέσα, στις καθυστερήσεις; Ελάχιστα πράγματα… Ίσως ένα κοντρόλ εδώ, μια πάσα εκεί, την ψυχολογία που έβγαλε μπαίνοντας στο γήπεδο. Αυτά.

Οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν διαρκώς πως ο Φαντιγκά ξεχωρίζει ήδη. Πως ο Μαρτίνς τον έχει ξεχωρίσει ήδη. Πως έχει ήδη εισπράξει από εκείνον ορισμένα θετικά στοιχεία, τα οποία του κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από όλους μας, για να το βλέπει έτσι.

Και είναι σαφές. Ο Μπαντιογκού Φαντιγκά έχει μία δουλειά να κάνει. Ξεκάθαρη και σαφή: Να κάνει το 5λεπτο, 20λεπτο. Να κάνει το 20λεπτο, ημίχρονο. Να κάνει το ημίχρονο, 60λεπτο. Και το 60 λεπτο, 90λεπτο. Σταδιακά. Σιγά-σιγά και βήμα-βήμα. Με ηρεμία… ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα πετύχει… Πάμε γερά, νεαρέ. Δείξε τι αξίζεις.

Διαβάστε επίσης

Μάγος ετών 50! (videos)

Μάγος ετών 50! (videos)

Ο Τζιοβάνι έχει τα γενέθλιά του. Μαζί του γιορτάζει όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού!