Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μανούχος, όπως και στον πρώτο γύρο

Μανούχος, όπως και στον πρώτο γύρο
Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022 - 11:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για τρίτη φορά ο Μανούχος θα σφυρίξει παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς ο Κλάτενμπεργκ τον όρισε στο Ιωνικός-Ολυμπιακός που γίνεται την Κυριακή (6/2) για την 22η αγωνιστική. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Αργολίδας είχε διαιτητεύσει και τον αγώνα του πρώτου γύρου Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0, για την 9η αγωνιστική, όπου δεν είχε προβλήματα καθώς το παιχνίδι ήταν εύκολο από διαιτητικής άποψης. Η διαφορά είναι ότι τότε δεν ήταν διεθνής, ενώ τώρα είναι.

Το ματς Ιωνικός-Ολυμπιακός είναι το τρίτο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» που θα σφυρίξει ο Μανούχος. Είχε μπει και στο Ολυμπιακός-Αρης 1-0 για την 13η αγωνιστική και από τότε (12/12/21) δεν ορίστηκε σε παιχνίδι των Πειραιωτών ούτε VAR ούτε τέταρτος. Είχε οριστεί να σφυρίξει Ολυμπιακός-Αστέρας για τη 17η αγωνιστική, όμως το παιχνίδι αναβλήθηκε. Επίσης, είχε οριστεί και την 16η αγωνιστική στο Ολυμπιακός-Απόλλων 0-0, όμως έβαλε έκτακτο κώλυμα ο ίδιος, λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής.

Να σημειώσουμε ότι ο 33χρονος διαιτητής ήταν VAR στο ματς της 4ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1, με διαιτητή τον Κουτσιαύτη (Αρτας) και στο 39' και με το ματς στο 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ του Μπα για να μη δοθεί πέναλτι υπέρ του Μπρούνο Αλβες.

Την σεζόν 2019-20 είχε προκαλέσει εντύπωση ότι είχε μπει δέκα φορές σε ματς του ΠΑΟΚ (ως ρέφερι, VAR και τέταρτος) και την σεζόν 2020-21 σε οκτώ!

Το ότι ο Μανούχος, την τρέχουσα σεζόν, δεν έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό δεν σημαίνει ότι ήταν καλός σε άλλα παιχνίδια. Να θυμίσουμε ότι την τρέχουσα σεζόν «έγραψαν» λάθη του υπέρ του ΠΑΟΚ:

-Σφύριξε το ματς Κυπέλλου ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1, στις 2 Δεκεμβρίου, και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με ανύπαρκτο φάουλ. Αρχικά, στο 95' σφύριξε φάουλ και έδειξε με το χέρι του κατεύθυνση υπέρ της ΑΕΛ, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και έδειξε υπέρ του ΠΑΟΚ. Σα να μην έφτανε αυτό ο ρέφερι τοποθέτησε το τείχος κάνοντας τα βήματα του μεγάλα στα 11 μέτρα περίπου και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την εκτέλεση του Κούρτιτς.

- Ήταν διαιτητής και στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1 (2η αγωνιστική), όπου έδωσε πέναλτι υπέρ του Μπίσεσβαρ, αφού ο Σιδηρόπουλος τον φώναξε στο VAR (24'), όμως νωρίτερα (15') ο Σίντκλεϊ έπρεπε να αποβληθεί, επειδή πήγε με τις τάπες στο πόδι του Καρμόνα, ο Μανούχος καταλόγισε φάουλ υπέρ του Αστέρα, ωστόσο δεν έβγαλε κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Επίσης, στο 82' δεν καταλόγισε πέναλτι του Βαρέλα στον Μπαράλες.

Ο Μανούχος έδωσε αφορμή και στο ΑΕΚ-Βόλος 1-2 (για την 20η αγωνιστική). Δεν γίνεται να θέλει VAR ένας διεθνής διαιτητής, όπως ο ρέφερι της ΕΠΣ Αργολίδας, για να δώσει πέναλτι υπέρ του Βόλου. Ο Τζαβέλλας έριξε αγκωνιά στον Ρίνερ και το πέναλτι ήταν μαρς. Σωστά τον φώναξε ο Καραντώνης στην οθόνη και δεν γινόταν να μην το δώσει, ήταν εξόφθαλμή παράβαση. Με την εκτέλεση του έγινε το 1-2.

Βοηθοί του Μανούχου στο Ιωνικός-Ολυμπιακός θα είναι οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), τέταρτος ο Αγγελάκης (Μακεδονίας), στο VAR οι Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και Κωσταράς (Αιτ/νιας). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικολακόπουλος (Αθηνών).

Το φάλτσο του βοηθού

Ο Καραγκιζόπουλος ήταν βοηθός στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2, με διαιτητή τον Καραντώνη (Ημαθίας), την 4η αγωνιστική. Εκεί έκανε ένα μεγάλο λάθος. Στο 14', ο Καραγκιζόπουλος δεν υπέδειξε οφσάιντ σε βάρος του Σίτο που σκόραρε και εκτέθηκε από το VAR (σ.σ. μετά από έλεγχο που έκανε ο Κουμπαράκης δεν μέτρησε το γκολ).

Διαβάστε επίσης