Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καθιερώνει ξανά την τετράδα, αλλά…

Καθιερώνει ξανά την τετράδα, αλλά…
Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022 - 14:25

Με τον Παναιτωλικό ήταν πιο λειτουργική η ομάδα, έπαιξε πιο επιθετικά και ήταν καλύτερη δημιουργικά. Φαίνεται πως η τετράδα της πάει καλύτερα και ο Μαρτίνς πάει για να την καθιερώσει ξανά. Ο Πέδρο είδε την ομάδα του να πηγαίνει καλύτερα, στο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό και να βγάζει στο χορτάρι μια βελτιωμένη εικόνα.

Μέρος αυτής οφείλεται, όπως ο ίδιος ο προπονητής κρίνει, στην επιστροφή της ομάδας σε τετράδα στην άμυνα. Και όλα δείχνουν ότι σε αυτή θα πάει ξανά, ενόψει Ιωνικού. Σε αυτή θα πάει για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του στην Ελλάδα. Και βγάζουμε εκτός την Αταλάντα, γιατί η προσέγγιση σε αυτό το ματς, είναι κάτι διαφορετικό.

Η τετράδα, με 2 στα χαφ και 3 πίσω από τον φορ, δείχνει να… πηγαίνει καλύτερα στον Ολυμπιακό. Δείχνει να βοηθάει την ομάδα και ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά.

Το μοναδικό θέμα, γύρω από το 4-2-3-1 ή το 4-3-3 είναι η έλλειψη, όπως αυτή προδιαγράφεται, του Λαλά. Ο Γάλλος μπακ έχει θέμα και μπορεί να λείψει και για αρκετές μέρες, να χάσει ματς. Και το θέμα με τον Λαλά είναι ότι πηγαίνει καλύτερα στο 4-3-3 και στο 4-2-3-1. Στην τετράδα στην άμυνα. Πηγαίνει καλύτερα, από ότι ο Ανδρούτσος, τον οποίο ο Μαρτίνς δείχνει να προτιμά για το 3-4-3. Για την τριάδα πίσω.

Θα δούμε που θα καταλήξει ο Πέδρο. Όλα δείχνουν, πάντως, επιστροφή και καθιέρωση τετράδας. Έχει περισσότερες λύσεις μπροστά και αυτό βοηθάει να επαναφέρει ο Πέδρο τους τέσσερις στην άμυνα.

Διαβάστε επίσης