Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κυβέρνηση «γκρεμίζει» την ΕΠΟ και την αλλάζει!

Η κυβέρνηση «γκρεμίζει» την ΕΠΟ και την αλλάζει!
Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 - 15:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το τέλος εποχής της ΕΠΟ, όπως την ξέρουμε μέχρι τώρα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Μπορεί να πέρασε στα... ψιλά, όμως ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες».

Τι σημαίνει αυτό; Ήρθε ο καιρός να αλλάξει η ΕΠΟ επειδή έχει βουλιάξει προ πολλού, βουλιάζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, και δεν πρέπει οι αλλαγές να είναι άσχετες με το πρόσφατο ταξί του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ελβετία και τις συναντήσεις με αξιωματούχους των FIFA, UEFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα έχουν σχέση με το αυτοδιοίκητο και με το εκλογικό σύστημα.

Υπενθυμίζει τα άλλα τρία βασικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία αποφασίστηκαν στη σύσκεψη:

-Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους συνδέσμους αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ.

-Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα και

-Εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛΑΣ.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης