Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κούγιας: «Πιθανώς πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης»

Κούγιας: «Πιθανώς πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης»
Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022 - 13:15

Αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας, αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο, τόνισε πως είναι πιθανό το κατηγορητήριο να γίνει ακόμη πιο βαρύ για τους δράστες και τους συνεργούς τους, με πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα.
«Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή του Αλκιβιάδη δήλωσαν την παράστασή τους όπως διαδικαστικά επιβάλλεται προς υποστήριξη κατηγορίας. Η θέση μας είναι ότι όλοι όσοι έχουν συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους, θα πρέπει να καταδικαστούν για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του αείμνηστου Αλκιβιάδη. Συγχρόνως δήλωσαν την παράσταση τους προς υποστήριξη κατηγορίας και οι δυο διασωθέντες νεαροί οι οποίοι δήλωσαν επίσης ότι παρίστανται προς υποστήριξη κατηγορίας για την διάπραξη εις βάρος τους του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά όλων των συλληφθέντων και επίσης κατά ενός αγνώστου δράστη», δήλωσε ο κ. Κούγιας.
Ο γνωστός ποινικολόγος, όπως είπε, συζήτησε μαζί με την ανακρίτρια τις απόψεις του για τον διαχωρισμό της δικογραφίας με τα όπλα. «Με καθησύχαζε λέγοντας μου ότι το ποια θα είναι τελικώς η κατηγορία θα είναι δική της η επιλογή μετά την έρευνα την οποία θα κάνει. Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δυο κακουργήματα. Αυτό θα λύσει τα χέρια της δικαιοσύνης ώστε να φτάσουν μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν. Αυτό είπε η κυρία ανακριτής προς τους γονείς του αείμνηστου Αλκιβιάδη και τους δύο φίλους», σημείωσε ο κ. Κούγιας.
Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως οι δύο φίλοι του αδικοχαμένου νέου είναι τρομοκρατημένοι. «Είναι ιδιαίτερα φορτισμένοι, δεν κυκλοφορούν, ζουν με καθεστώς φόβου και τρόμου», ανέφερε προσθέτοντας ότι του περιέγραψαν ακριβώς τι έγινε καθώς και αυτά που θα καταθέσουν όταν κληθούν, «δηλαδή ότι ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη, μαζί με άλλους συνομήλικούς τους, είναι βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν, υπήρχαν κάποιοι που τους απομόνωσαν εκεί που έγινε η μία δολοφονία και οι δύο απόπειρες».
Μάλιστα έκανε λόγο για μια καταδρομική επίθεση «τέλεια προσχεδιασμένη. Μου είπαν ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να το βεβαιώσουν. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επίθεση τέλεια προσχεδιασμένη με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν. Κι αυτό θα αναδείξουμε στην ανάκριση. Έχω δώσει έναν προσωπικό λόγο τιμής να συμπαρασταθώ στους ανθρώπους αυτούς αλλά κυρίως θέλω να μιλήσω και εν ονόματι όλων των συναδέλφων δικηγόρων. Υπάρχει μία προσφορά δικηγόρων που θέλουν από τη Θεσσαλονίκη να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας που το έχω θέσει υπόψιν των δύστυχων ανθρώπων αυτών και μου έχει δημιουργήσει εξαιρετική εντύπωση. Εύχομαι να φτάσει η υπόθεση αυτή μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει χωρίς φόβο. Εύχομαι να πετύχει η ανακριτική διαδικασία και να αναδείξει και τους ηθικούς αυτουργούς», είπε τέλος ο γνωστός ποινικολόγος.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη σκιά της τραγωδίας…

Τραγωδία στη σκιά της τραγωδίας…

Οι ημέρες που ζούμε είναι ημέρες σκοτεινές, για το ποδόσφαιρό μας… Αλλά με το φως στην καρδιά και την αγάπη για το άθλημα, μπορούμε να τις φωτίσουμε ξανά…