Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλά κρατούν οι κόντρες στην ΕΠΟ

Καλά κρατούν οι κόντρες στην ΕΠΟ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 22:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο... στόχαστρο βρέθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα. Ο Φιλιππούσης δέχθηκε πυρά παραγόντων της ομοσπονδίας για τρείς λόγους.

Ο πρώτος επειδή δεν ενημερώθηκαν για την επιστολή των FIFA, UEFA, με την οποία εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. Μεταξύ άλλων ο Κουπτσίδης φέρεται να τον κατηγόρησε για σκοταδισμό.

Ο δεύτερος λόγος των αντιδράσεων κατά του Φιλιππούση έχει να κάνει με το ότι δεν τηρήθηκε η δέσμευση να ενημερώνονται οι σύμβουλοι για τις εξελίξεις στην πρόσληψη του ομοσπονδιακού τεχνικού και ο τρίτος για την κλήρωση του κυπέλλου. «Τι υπονοείς με το αδιάβλητη κλήρωση; Δηλαδή, εμείς τόσα χρόνια πιάναμε ζεστά και κρύα μπαλάκια;» φέρεται να... ανταπέδωσε ο πρώην πρόεδρος της υποεπιτροπής κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης.

«Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέγονται; Η κλήρωση γινόταν πάντα με τον τρόπο που αποφάσιζε η διοίκηση», ανέφεραν άλλοι σύμβουλοι. Υπάρχουν και οι δυσαρεστημένοι που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία της κλήρωσης, αν και στελεχώνουν επιτροπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Φιλιππούση υπάρχει κόντρα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δεν τον θέλουν Νο 1 στην ΕΠΟ και το θέτουν ως όρο για να συμφωνήσουν στην επιλογή προέδρου. Όλα δείχνουν ότι υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα είναι ο νυν αναπληρωτής, Παναγιώτης Δημητρίου.

Με την έγκριση του καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΠΟ. Επειδή η FIFA και η UEFA ξέρουν ότι η ΕΠΟ μπορεί να τα κάνει μαντάρα, για παράδειγμα για τον Φιλιππούση δεν διαψεύστηκε ότι είναι «εκλεκτός» του Μελισσανίδη, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση για να επιλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση. Δεν αποκλείεται να είναι και ξένος. Πάντως, η ομοσπονδία θα μπει στον «πάγο», με σκοπό να μην έχει λόγο.

TAGS

Διαβάστε επίσης