Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β’: Πλήρωσε ένα ατομικό λάθος στο ντέρμπι

Ολυμπιακός Β’: Πλήρωσε ένα ατομικό λάθος στο ντέρμπι
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 - 16:40

Μια ολιγωρία στο τέρμα κόστισε στον Ολυμπιακό Β’ την ήττα από τον ΠΑΟΚ Β’, με 1-0, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Ιμπαγάσα δεν ήταν κακή, κάθε άλλο. Αλλά δεν μετουσίωσε σε γκολ την επιθετικότητά της, δεν πίεσε όσο θα ήθελε τον ΠΑΟΚ Β’ και όταν δέχθηκε ένα γκολ από ατομικό λάθος και ατυχία, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Σκόρερ ο Πανίδης στο 62’, μάλλον δίχως να το θέλει…

Έτσι έπαιξε

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα επέλεξε την εξής ενδεκάδα για το ματς με τον ΠΑΟΚ Β’:

Στο τέρμα ο Καραργύρης.

Στην άμυνα οι Αποστολόπουλος, Καρμπόβνικ, Καλογερόπουλος και Μπαγκαλιάνης.

Στο κέντρο οι Ξενιτίδης, Σουρλής, Τσέλιος, Μαρίνος και Ντόι.

Στην επίθεση ο Πινακάς.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματά τους, στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε δυνατά και θέλησε να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ Β’ να πάρει τα… ηνία του ματς και να κάνει κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο. Και το κατάφερε.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά επιθετικά. Ο Ολυμπιακός Β’ προσπαθούσε από τον άξονα και με τους Ξενιτίδη και Σουρλή, να ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια. Σε Τσέλιο και Μαρίνο. Ο τελευταίος ήταν ο κορυφαίος του Θρύλου, στο πρώτο ημίχρονο. Έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά συνολικά έδειχνε πολύ ανεβασμένος και ήταν διαρκώς απειλή για την εστία του Ταλιχμανίδη και την άμυνα του ΠΑΟΚ Β’.

Από μία εξαιρετική στιγμή είχαν οι δύο ομάδες, διπλή ευκαιρία με Τάχατο και Τσαούση, ο ΠΑΟΚ Β’ στο 21’ και αμέσως μετά, στο ίδιο λεπτό, ο Ολυμπιακός με Μαρίνο και Τσέλιο. Δεν κατάφεραν όμως να σκοράρουν, οι παίκτες του Ιμπαγάσα, ενώ και ο Καραργύρης και η άμυνα, πίσω, κράτησαν καλά και δεν είδαν την εστία να παραβιάζεται.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός Β’ έκλεισε τον ΠΑΟΚ Β’ προς την εστία του και τον πίεσε, για να σκοράρει. Δεν βρήκε γκολ, όμως, έτσι έμεινε το 0-0.

Η επανάληψη

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε δίχως αλλαγή, στην επανάληψη. Και απείλησε με το «καλησπέρα»! Δεν κατάφερε να βρει άμεσα γκολ και ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό, από την πλευρά του. Πίεσε την εστία του Καραργύρη και ο Ολυμπιακός Β’ περιορίστηκε σε παθητικό παιχνίδι. Αντεπιθέσεις έψαχνε η ομάδα του Ιμπαγάσα. Και ενώ έδειχνε να ελέγχει το ματς, από ένα λάθος του Καραργύρη προήλθε η φάση, με την οποία στο 62’ ο Πανίδης έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ Β’. Τυχερό γκολ, άτυχος ο Ολυμπιακός Β’, αν και θα έπρεπε ο Καραργύρης να είναι πιο προσεκτικός στην απομάκρυνσή του…

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο Θρύλος προσπάθησε να ανεβάσει ξανά τον ρυθμό του και να ισοφαρίσει. Έκανε και αλλαγές ο Ιμπαγάσα, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, με Βοΐλη και Λιάτσο. Θέλησε να την φρεσκάρει. Η ομάδα του πίεσε και άρχισε να κερδίζει ξανά μέτρα στο γήπεδο. Καθώς μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε και μια καλή ευκαιρία με απευθείας φάουλ του Λιάτσου, ελάχιστα άστοχο!

Συνολικά ο Ολυμπιακός Β’ δεν στάθηκε άσχημα στο ματς. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο επιθετικός και λίγο πιο τολμηρός ενδεχομένως, αλλά δεν ήταν κακός. Πλήρωσε ένα ατομικό λάθος και μια ολιγωρία στην άμυνα και το τέρμα. Και έτσι δεν κατάφερε να φύγει με κάτι θετικό από την έδρα του ΠΑΟΚ Β’…

ΠΑΟΚ Β’: Ταλιχμανίδης, Αποστολόπουλος, Τάχατος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Γιαξής, Σαλαμούρας (90’+ Μελετίδης), Φασίδης (71’ Γκορντεζιάνι), Τσαούσης, Τζίμας (78’ Σμυρλής), Πανίδης (71’ Ουεντραόγκο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’: Καραργύρης, Αποστολόπουλος, Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάνης, Τσέλιος (77’ Λιάτσος), Καλογερόπουλος, Μαρίνος, Ντόη (69’ Βοΐλης), Σουρλής, Πινακάς.

Διαβάστε επίσης

Πατήστε τους!

Πατήστε τους!

Να δείξει την ανωτερότητα του και να διατηρήσει την διαφορά καλείται ο Θρύλος, σήμερα, κόντρα στην ΑΕΚ…