Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ... ψάχνει σωσίβιο στη FIFA αλλά δεν σώνεται!

Η ΕΠΟ... ψάχνει σωσίβιο στη FIFA αλλά δεν σώνεται!
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 - 20:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ ξέρει ότι τελειώνει και ψάχνει να πιαστεί από κάπου, καθώς η μάσκα της «εξυγίανσης» όχι μόνο δεν πείθει αλλά αποτελεί κοινό μυστικό, αν προτιμάτε διαπίστωση, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η ΕΠΟ νομίζει ότι θα σωθεί και παρακαλάει τη FIFA, όμως χτύπησε λάθος πόρτα!

Αφενός, στο Πάρκο Γουδή, ακόμη δεν κατάλαβαν ότι πάνε να τα βάλουν με την Κυβέρνηση, παραβλέπουν ότι οι αλλαγές στο υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο εγκρίθηκαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Η ΕΠΟ πήρε... προαγωγή, δεν ασχολείται μαζί της μόνο ο Αυγενάκης, παρά ολόκληρη η Κυβέρνηση!

Θα έρθει, λένε, η FIFA για να τους σώσει! Το λένε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάποια στιγμή θα έρθει, είναι φυσιολογικό!

Όμως, η ομοσπονδία παραβλέπει ότι ήδη έχει εκτεθεί στις FIFA, UEFA, για αυτό της έχουν επιβάλλει οικονομικό εμπάργκο, για αυτό και έστειλαν επιστολή με την οποία εκφράζουν την ενόχλησή τους για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της ολιστικής μελέτης και ζητούν χρονοδιάγραμμα για τα βήματα εφαρμογής της. Πρόσφατα νέα αυτά, όμως πρέπει να τα λέμε!

Η ΕΠΟ είναι «γυμνή» από επιχειρήματα. Οι παράγοντές της ενοχλήθηκαν επειδή ο Αυγενάκης δήλωσε ότι θα νομοθετήσει δραστικές αλλαγές. Θα είναι στο πλαίσιο της ολιστικής μελέτης που «θέλει» αντιπροσωπευτικότερο σύστημα εκλογών για την ανάδειξη της διοίκησή της και για την εκπροσώπησή της. Είναι αυτά που τους ζήτησαν να τα κάνουν και πήγαν να τα... θάψουν! Άρα, δεν υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, όπως θέλουν από την ΕΠΟ να «καλλιεργήσουν» για να κάνουν προπαγάνδα.

Όσο για την επαγγελματική διαιτησία; Αποτελεί εισήγηση του Κλάτενμπεργκ και ο Άγγλος συνεργάζεται με τον Αυγενάκη για αυτό το θέμα. Δεν κάνει κάτι κρυφό, το ξέρουν η FIFA και η UEFA. Ουδείς ασχολείται με το ότι δεν το ήξερε η ΕΠΟ, όμως δεν το έμαθαν ως «μυστικό», ο Αυγενάκης και ο Κλάτενμπεργκ ανακοίνωσαν ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας.

Αν το θέμα ήταν σοβαρό, η FIFA θα είχε έρθει ήδη στην Αθήνα και δεν θα τους έλεγε «από βδομάδα». Αν το θέμα ήταν σοβαρό θα όριζαν ημερομηνία άφιξης του κλιμακίου της. Λένε ότι μίλησαν με τον επικεφαλής των υπηρεσιών διακυβέρνησης της FIFA, τον Γεωργιανό Νόνταρ Αχαλκάτζε. Ο ίδιος μιλούσε και με τους Κοντονή, Βασιλειάδη, άρα ξέρει καλά τα θέματα! Καιρός είναι να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στην ολιστική μελέτη, αλλά και να κάνουν εκλογές για πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης