Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μανωλάς-Παπασταθόπουλος: «Δένουν» στο πιο κατάλληλο σημείο!

Μανωλάς-Παπασταθόπουλος: «Δένουν» στο πιο κατάλληλο σημείο!
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 - 09:56

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τη χαρά να έχει στη διάθεσή του τους δύο κορυφαίους Έλληνες κεντρικούς αμυντικούς. Ο λόγος, φυσικά, για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά. Παπασταθόπουλος και Μανωλάς έκαναν κόντρα στην ΑΕΚ το καλύτερό τους ματς ως δίδυμο... Οι δυο τους έχουν αρχίσει πλέον να παίζουν βασικοί στον Ολυμπιακό και να συνθέτουν σταθερά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πέδρο Μαρτίνς. Να αποτελούν τους δύο ποδοσφαιριστές, στους οποίους ο Πορτογάλος ποντάρει σταθερά.

Απέναντι στην ΑΕΚ το δίδυμο αυτό των Ελλήνων αμυντικών, έκανε το καλύτερό του ματς, όπως προαναφέραμε. Έδειξαν να έχουν βρει τη «χημεία» μεταξύ τους και έτσι η ΑΕΚ έμεινε και στο μηδέν, παρά το γεγονός πως άσκησε μία πίεση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μανωλάς και Σωκράτης δεν «μάσησαν», έπαιξαν καλά και είχαν εν γένει μία πολύ καλή παρουσία. Και αυτό έχει και μεγαλύτερη σημασία. Πιο ευρεία…

Το πιο σημαντικό, δηλαδή, είναι πως Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δείχνουν να «δένουν» στο κατάλληλο χρονικό διάστημα! Ενόψει, δηλαδή, των αγώνων με την Αταλάντα για τα play off των νοκ-άουτ του Europa League. Τους χρειάζεται αρκετά ο Ολυμπιακός σε αυτά τα παιχνίδια. Θέλει την εμπειρία τους, αλλά και τη γνώση τους απέναντι σε ιταλικές ομάδες, αφού αμφότεροι έχουν αγωνιστεί στη Serie A. Και ο Μαρτίνς θα κυνηγήσει να την εκμεταλλευτεί αυτή τη γνώση, για να κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο. Και να τον εμφανίσει όπως πρέπει, κόντρα στην ομάδα του Καμπιονάτο.

Φυσικά και οι δύο έχουν να δώσουν πολλά περισσότερα, αφού δεν είναι και στο 100% της ετοιμότητάς τους, ιδιαίτερα ο Μανωλάς ο οποίος ήθελε από την αρχή το χρόνο του να φτάσει στο καλύτερό του σημείο αγωνιστικά. Όταν αυτό συμβεί, η λογική λέει ότι… δεν θα περνάει τίποτα. Η κλάση των δύο Ελλήνων σέντερ μπακ είναι αδιαμφισβήτητη και είναι λογικό ότι όσο περισσότερο παίζουν μαζί και «δένουν», τόσο καλύτερα θα αποδίδουν. Είτε ως δίδυμο, είτε και σε τριάδα με τον Σισέ, τώρα που εκείνος επέστρεψε στο Ρέντη.

Διαβάστε επίσης