Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τικίνιο: «Πρωτάθλημα και να φτάσουμε μακριά στο Europa League» (video)

Τικίνιο: «Πρωτάθλημα και να φτάσουμε μακριά στο Europa League» (video)
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 18:45

Ο Τικίνιο παραχώρησε συνέντευξη στην UEFA, η οποία του έκανε ένα αφιέρωμα. Ο Βραζιλιάνος φορ μίλησε για το πως επηρεάστηκε από τον κορονοϊό, για την συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς και για την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Ο Τικίνιο ανέφερε πως δυσκολεύτηκε με την απραξία των πέντε μηνών αλλά είναι ένας τύπος που δεν… παραιτείται ποτέ και επέστρεψε δυνατός. Αναφορικά με τον Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως είναι φανταστική η νοοτροπία του, καθώς συνέχεια προσπαθεί να βελτιώνει τους παίκτες του.

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, δήλωσε πως θέλει να πάρει τίτλους με τα ερυθρόλευκα και να φτάσει μακριά στην Ευρώπη.

Για τον κορονοϊό και πως επηρεάστηκε ο ίδιος: «Ήταν πραγματικά δύσκολο, μετά από μερικούς μήνες απραξίας, μετά την επιστροφή μου από την Κίνα ήρθε η πανδημία του κορονοϊού. Στην Πορτογαλία μπήκαμε σε lockdown και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Aυτό που έκανα ήταν να μείνω σπίτι και να προπονούμαι. Όταν είσαι συνηθισμένος να παίζεις σε κανονικούς ρυθμούς και μετά σταματάς για πέντε ή έξι μήνες, παίρνεις μερικά κιλά, αλλά ήμουνα συγκεντρωμένος, ώστε να επιστρέψω. Είμαι ο τύπος που δεν παραιτείται ποτέ. Οποτεδήποτε πάρω μια ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο είμαι μέσα».

Για την συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς: «Έπαιξα υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μάρτινς και στην Γκιμαράες, όπου ήμουν μικρότερος. Τώρα είμαι πιο έμπειρος και πιο αναπτυγμένος σαν παίχτης, αλλά αυτός έχει παραμείνει ο ίδιος. Είναι απαιτητικός και προσπαθεί να βοηθήσει τους παίκτες του να βελτιώνονται κάθε μέρα. Είναι φανταστικό».

Για την παρουσία του στην Πόρτο: «Η παρουσία μου στην Πόρτο, για μένα, ήταν απίστευτη. Ήταν σουρεαλιστικό γιατί ήρθα από το πουθενά και το πέρασμα μου από την Πόρτο θα είναι για πάντα ξεχωριστό και θα το θυμάμαι για πάντα».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Οι πρώτοι μου μήνες εδώ δεν ήταν εύκολοι, γιατί δεν είχα παίξει για έξι μήνες. Έχω κάνει καλές εμφανίσεις, έχω πετύχει γκολ και έχω βοηθήσει, γενικά, τους συμπαίκτες μου να πάρουμε νίκες. Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League. Γενικά, όσους τίτλους μπορούμε να κατακτήσουμε, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης